Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa sârbă: "Reacția lui Kyrgios, după expulzarea lui Djokovic. Așa a descris rușinea Australiei"

Cristian Mihală

Publicat 16/01/2022 la 10:17 GMT+2

Novak Djokovic nu va juca la Australian Open 2022, iar presa sârbă este, cum era de așteptat, alături de numărul unu mondial. Jurnaliștii de la Belgrad salută atitudinea lui Kyrgios, care a fost până la capăt alături de marele campion.

Serbia's tennis player Novak Djokovic reacts after winning against Russia's tennis player Daniil Medvedev during the Davis Cup World Group first round singles tennis match between Serbia and Russia at Cair sports hall in Nis, on February 3, 2017. At Nis,

Credit imagine: AFP

Instanța nu i-a mai dat de această dată dreptate lui Djokovic, în procesul intentat autorităților cu privire la ridicarea vizei. Nole va fi expulzat de la Melbourne în scurt timp și, ca atare, nu va putea să își apere titlul.
Jurnaliștii de la telegraf.rs cataloghează această decizie drept una "scandaloasă", dar au ținut să îi mulțumească lui Kyrgios pentru atitudinea avută în ultima săptămână. Departe de a fi un prieten al sârbului, rebelul australian a simțit nevoia de unitate și, cum puțini au fost de partea lui Nole, a decis să facă tot ce depinde de el, la nivel discursiv, pentru a-l susține pe numărul unu mondial.
După ce ieri a anunțat că va purta la Australian Open un tricou cu mesajul "Idemo" (varianta lui "Vamos" în sârbă), azi Nick a luat imediat act de decizia Curții, cu un emoticon care spune totul.
Gestul făcut azi a întregit tabloul creat - de susținător necondiționat al lui Djokovic - iar presa sârbă e impresionată de atitudinea sportivului de la Antipozi.
"Din prima zi, tenismenul australian Nick Kyrgios a avertizat autoritățile țării sale să nu-l expulzeze pe cel mai bun tenismen din lume. Se știe că el și Djokovic nu erau în relații bune înainte, dar, într-un moment de criză, controversatul Kyrgios s-a dovedit a fi un prieten adevărat. De aceea, a răspuns cu indignare, pe Twitter, la decizia autorităților țării sale și a comentat-o ​​cu un emoticon sugestiv", notează sursa citată.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic ar putea juca la Australian Open 2023

Djokovic a câștigat de 9 ori Australian Open, fiind Grand Slamul unde se simte cel mai bine. Anul acesta, Nole avea șansa să îi depășească pe marii rivali, Nadal și Federer, la numărul de titluri de Mare Șlem, dar acum această oportunitate a ieșit din ecuație.
Totuși, în contextul acestei lupte pentru "cel mai bun din istorie", Melbourne rămâne un atu important pentru sârb, pe viitor. Doar că, în teorie, ar urma să fie interzis timp de 3 ani de la Australian Open. Presa sârbă notează că s-ar putea face anumite excepții, astfel încât numărul unu mondial să fie prezent la startul turneului încă de anul viitor.
"Djokovic se confruntă cu o interdicție de trei ani de a intra în Australia, dar ar putea juca la AO 2023 cu o singură condiție. Există anumite circumstanțe în care ar putea obține viză, dacă acestea sunt circumstanțe "în interesul Australiei". Până acum, Novak a fost un invitat binevenit în Australia de ani de zile. Chiar și Hawke (n.r. ministrul imigrării, cel care i-a anulat viza a doua oară) a menționat în 2021 că Djokovic este un mare ambasador al țării lor. De data aceasta politica și-a făcut treaba și a pătat sportul, dar e posibil ca anul viitor lui Nole să i se permită să se întoarcă la Grand Slamul său favorit", mai scriu sârbii.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo