Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep va face un Australian Open mare! Specialiştii au dat verdictul: care e finala preconizată

Cristian Mihală

Publicat 15/01/2022 la 18:19 GMT+2

Duminică noapte, în direct pe Eurosport şi Eurosport Player, Australian Open va porni la drum. Emoţiile românilor vor fi legate de Simona Halep, care e într-o formă excelentă şi e văzută de specialişti cu mari şanse pentru a accede în fazele finale.

Romania's Simona Halep reacts after a point against Estonia's Kaia Kanepi during their women's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 15, 2019.

Credit imagine: Getty Images

După un 2021 de coşmar, guvernat de accidentări, Halep a început perfect noul sezon şi se anunţă o candidată serioasă pentru fazele finale de la Australian Open, mai ales că traseul pe care îl are e unul destul de avantajos.
Jurnaliştii de la Sportskeeda au făcut o analiză a tabloului feminin şi anticipează că sportiva noastră va ajunge până în semifinale, acolo unde va pierde în faţa polonezei Iga Swiatek, câştigătoarea de la Roland Garros 2020. Iată mai jos ce anticipează jurnaliştii sursei citate.
CITEŞTE ŞI:

Analiza tabloului feminin de la Australian Open: Halep, până în semifinale

"Jumătatea superioară de la Australian Open este a lui Barty!
Ashleigh Barty are un traseu relativ ușor către runda a patra. Camila Giorgi este singura jucătoare care ar putea reprezenta o amenințare, dar talentul ei este "compensat" de inconsecvență, astfel că nimeni nu poate fi sigur că va ajunge să se lupte cu numărul unu mondial.
Australianca ar trebui să o înfrunte pe Naomi Osaka într-un adevărat blockbuster al optimilor. Dar, până la o astfel de dispută, japoneza va trebui mai întâi să-și găsească forma, mai ales că pe drum va da peste Belinda Bencic, împotriva căreia a pierdut ultimele trei meciuri. Având în vedere forma actuală a lui Barty, ea va fi favorită pentru a câștiga. Fie că va evolua împotriva lui Osaka, fie împotriva lui Bencic. Ca atare, prezenţa în optimi, deşi nu e o formalitate, pare destul de sigură.
Barty s-ar putea confrunta apoi cu Maria Sakkari sau Ons Jabeur, care se află și ei în acest sfert al tabloului. Există semne de întrebare cu privire la starea fizică a lui Jabeur, având în vedere că ea s-a retras recent din meciul cu Anett Kontaveit, de la Sydney International. Barty a câștigat patru dintre cele cinci întâlniri ale sale cu Sakkari și ar trebui să nu aibă probleme pentru a-şi asigura un loc în semifinale, unde probabil se va confrunta cu Victoria Azarenka sau Barbora Krejcikova.
  • Semifinală anticipată: Ashleigh Barty vs Barbora Krejcikova, cu victorie pentru Barty.
Jumătatea inferioară: Iga Swiatek va avansa în a doua finală de Grand Slam.
Jumătatea inferioară este plină de sportive talentate. Anett Kontaveit este în forma vieţii, dar ar putea fi testată devreme de Danielle Collins sau Shelby Rogers, în turul al treilea. Dacă ajunge în optimi, este probabil să o înfrunte pe Elena Rybakina, cu Simona Halep potențială adversară în sferturi.
Emma Răducanu și Sloane Stephens sunt pregătite pentru o confruntare interesantă în primul tur, dar ambele jucătoare trec printr-o perioadă dificilă în acest moment și este puțin probabil să facă un turneu lung.
Halep și Garbine Muguruza s-ar putea întâlni în turul al patrulea. Având în vedere începutul puternic de 2022 al româncei, ar putea trece de iberică pentru a ajunge în sferturi, unde ar putea să aibă în faţă o adversară indomodă: fie pe Rybakina, fie pe Kontaveit.
Ținând cont de începutul slab de 2022 al Arynei Sabalenka, este puțin probabil ca aceasta să facă o un turneu mare la Australian Open, mai ales cu jucătoare precum Liudmila Samsonova și Marketa Vondrousova în sfertul ei de tablou.
Asta face din Iga Swiatek favorita noastră pentru jumătatea inferioară. Poloneza ar putea să se confrunte cu Daria Kasatkina (o sportivă în formă) în turul al treilea, pentru ca apoi Anastasia Pavlyuchenkova să fie o posibilă adversară pentru optimi. Iga a fost destul de consistentă în ultima perioadă, așa că este dificil să o vedem pierzând devreme la Melbourne.
Fosta campioană Roland Garros ar putea să o înfrunte în sferturi pe Angelique Kerber și apoi pe Halep, pentru un loc în finală. Deși ambele sunt jucătoare greu de învins, Swiatek are potențialul de a face acest lucru.
  • Semifinală anticipată: Iga Swiatek vs Simona Halep, cu victorie pentru Swiatek".

Cotele la câştigarea Australian Open: Halep are a 4-a şansă

Dacă la masculin avem 3 favoriți clari (Djokovic - dacă va participa, Medvedev şi Zverev au cote foarte apropiate), în competiția feminină vom avea parte de o bătălie imprevizibilă, așa cum s-a întâmplat de altfel la toate turneele de anul trecut, exceptând Australian Open, unde Naomi Osaka și-a respectat statutul de mare favorită.
Nipona a revenit după problemele de concentrare avute și a făcut semifinală la Melbourne Summer Set 1, abandonând înainte de disputa din penultimul act, cu Veronika Kudermetova. Se pare că sportiva japoneză a luat această decizie pentru a nu se expune unei accidentări, astfel că e de așteptat ca la startul Australian Open să fi trecut peste problemele medicale.
Osaka e a doua favorită în opinia bookmakerilor, după Ashleigh Barty, numărul unu mondial. Favorita publicului a cedat mereu presiunii la turneul "de casă", reușind o singură semifinală, în 2020. Totuși, acum pare să fie într-o formă maximă, iar victoria de la Adelaide, de săptămâna trecută, confirmă acest lucru.
După cele două, urmează un contingent important de sportive, în frunte cu Garbine Muguruza și Simona Halep, care tocmai a câștigat primul său titlu, după o pauză de mai bine de un an. Sportiva noastră a jucat o finală la Antipozi, în 2018, când a fost învinsă dramatic de Caroline Wozniacki, scor 7-6(2), 3-6, 6-4.
Cotele la Australian Open feminin
  • Ashleigh Barty 4,33
  • Naomi Osaka 6,5
  • Garbine Muguruza 10
  • Simona Halep 12
  • Iga Swiatek 12
  • Anett Kontaveit 12
  • Aryna Sabalenka 14
  • Paula Badosa 14
  • Emma Răducanu 16
  • Barbora Krejcikova 16
  • Maria Sakkari 18
  • Leylah Fernandez 20
  • Victoria Azarenka 25
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo