Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Begu, încrezătoare după revenirea superbă din turul 1! Ce obiectiv are la Australian Open

Cristian Mihală

Actualizat 18/01/2023 la 13:24 GMT+2

Irina Begu a acordat în exclusivitate un interviu pentru Eurosport, după victoria din turul 1 de la Australian Open, împotriva sportivei din SUA, Elizabeth Mandlik.

Irina Begu, interviu după calificarea în turul 2 la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, miercuri, pe americanca Elizabeth Mandlik, cu 3-6, 7-6 (1), 6-2, într-un meci desfăşurat la Melbourne. Begu (32 ani,30 WTA), cap de serie numărul 27, a obţinut o victorie cu emoţii, după mai bine de două ore şi jumătate de joc (2 h 38 min). Meciul cu Mandlik (21 ani, 129 WTA), fiica celebrei jucătoare cehe Hana Mandlikova, trebuia să aibă loc marţi, dar a fost reprogramat pentru miercuri din cauza ploii.
Românca a început bine meciul şi a condus cu 2-0, dar şi-a pierdut serviciul de trei ori în primul set, cedând cu 3-6 în faţa unei jucătoare care a intrat pe tabloul principal ca ''lucky loser''. Begu a trecut prin mari emoţii în setul secund în care a fost condusă cu 5-3, dar a reuşit egalarea, 5-5, iar apoi s-a impus clar în tiebreak (7-1). Irina Begu a dominat setul decisiv, câştigând fără drept de apel, cu 6-2.
La scurt timp după partidă, Begu, care venea după o semifinală la Adelaide, unde a trecut de sportive cu nume (Selby, Ostapenko, Kudermetova), a vorbit pentru Eurosport despre disputa de la Melbourne şi despre ceea ce urmează pentru ea în turneu.

Begu, primele impresii după calificarea în turul 2 la Australian Open

Felicitări pentru victorie Irina, eşti în turul secund. Te-ai concentrat în momentele cheie şi eşti în turul secund la Australian Open. Cum ai trăit meciul?
Am început bine, cu 2-0, însă am fost puţin mai tensionată decât în alte meciuri. Cred că din această cauză am avut puţin picioarele blocate. Braţul la fel. Mingea mea nu a deranjat atât de mult, am fost destul de pasivă şi nu am pus presiune. Ea nu a jucat rău, însă cred că nu am variat suficient de mult în primul set şi o bună parte din setul al doilea.
Ai făcută semifinale la Adelaide. Cât de mult crezi că poţi avansa acum, la Melbourne, ai un obiectiv în acest sens?
Bineînţeles că îmi doresc să joc cât mai bine. O iau meci cu meci. Rezultatul de la Adelaide este unul, bineînţeles că îmi dă încredere, însă aici condiţiile sunt diferite. Acolo erau 30 şi ceva de grade, azi am jucat pe 18 grade, deci contează foarte mult, cel puţin în jocul meu, să fie mai cald. Încerc să fac tot ce pot în acest turneu şi sper să ajung cât mai departe.
Apropo de condiţii, cum ai trăit ultimele 24 de ore?
Evident că aceste condiţii sunt pentru toţi sportivii, dar este greu. Ieri am aşteptat undeva la 6 ore, după care mi s-a spus că mi se amână meciul pentru azi. Azi am venit la ora 9 şi am început meciul la ora 5. Nu e uşor să aştepţi, mai ales că era primul meci şi e mai multă tensiune decât de obicei. Dar încerci ca sportiv să faci faţă şi să te adaptezi cât mai repede.
Siegemund tocmai a eliminat-o pe Bronzetti şi îţi va fi următoarea adversară.
Ne ştim destul de bine, am jucat de multe ori împotriva ei. Este o adversară dificilă. Voi încerca să joc un tenis mai bun faţă de astăzi.
Begu a încheiat cu 4 aşi şi 9 duble greşeli, în timp ce Mandlik a avut un as şi 5 duble greşeli. Americanca a avut mai multe mingi direct câştigătoare (winners), 29-23, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 63-47.
Sportiva noastră şi-a asigurat un cec de 158.850 de dolari australieni şi 45 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe germanca Laura Siegemund, care a dispus de italianca Lucia Bronzetti cu 2-6, 6-4, 6-3. Begu are o singură victorie în patru meciuri directe cu Siegemund (34 ani, 148 WTA), obţinută la prima lor confruntare, în 2015, la Charleston, cu 6-2, 7-6 (5).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo