Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jessica Pegula vrea să facă surpriza la Australian Open! "Simt că sunt subestimată"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/01/2023 la 11:09 GMT+2

Jessica Pegula s-a calificat în turul secund la Australian Open, după victoria în minimum de seturi cu Jaqueline Cristian, scor 6-0, 6-1. Americanca este poate cea mai în formă jucătoare din circuitul WTA și speră să profite de faptul că este subestimată și să producă surpriza.

Cristian, după eliminarea de la AO! "Am greșit prea mult, din păcate!" Care e obiectivul ei în 2023

Articol scris de Dani Morar
Jessica Pegula are un început sezon la nivel stelar, notează puntodebreak.com și a devenit una dintre marile favorite la câștigarea Australian Open 2023. În ciuda faptului că înainte de începutul anului mulți au văzut-o pe americancă drept o jucătoare care și-a atins deja apogeul, adevărul este că, din câte s-a vazut până acum, ea este probabil cea mai în forma jucătoare din circuitul WTA.
După ce a evoluat magnific la United Cup, unde a pierdut doar un meci și a reușit să o învingă convingător pe Iga Swiatek, Pegula a sosit la Melbourne convinsă că poate face ceva grozav și în primul ei meci aici a câștigat cu 6-0 și 6-1 lui Jaqueline Cristian. După această victorie copleșitoare, americanca a trecut susținut o conferință de presă în care recunoaște că este plină de încredere și hotărâtă să reușească primul Grand Slam al anului.
"Îmi dă multă încredere. Cred că a câștiga astfel de jocuri, știind că am fost foarte concentrat pe fiecare punct și să nu las semn de slăbiciune, îmi ajută foarte mult jocul. Știu că mai ales în aceste turnee în care trebuie să câștigi o mulțime de meciuri, cred că cu cât continui să faci asta, cu atât devine mai ușor, trebuie să rămâi concentrat tot timpul. Mă bucur că o pot face foarte bine, dă roade.
Cred că ambele au fost salturi (intrarea în top 20 și top 10 WTA) m-au făcut să îmi dau seama că trebuie să trec la următorul nivel. Ca să ajung în top 20 trebuia să avansez în fazele superioare la un turneu de Grand Slam sau la un turneu WTA 1000.
Apoi, evident, să ajung în top 10, cred că a fost mai dificil. Trebuie doar să vină cu un rezultat mai mare decât poate ești obișnuit. Cu siguranță fiecare pas a venit cu provocările lui. De pe locul 3 pe 1, e la fel. Poate că este să câștigi un Slam și să câștigi turnee mai mari mai des. Este greu atunci când te lupți cu cineva ca Iga sau Ons care pot obține o mulțime de rezultate cu adevărat importante. Să câștigi finale de Grand Slam și să câștigi turnee de 1000 de puncte este mai greu de făcut. Așa că în fiecare săptămână încerc să intru în fiecare meci cu o nouă provocare și mentalitate", a spus Pegula, pentru Punto de Break.
Citește și:

Jessica Pegula simte că este subestimată la Australian Open

Pegula, favorita numărul 3 de la Australian Open, simte că este subestimată atât de către adversare, cât și de către presă, însă nu privește acest lucru cu negativitate. Din contră, ea consideră că acesta este un avantaj deoarece celelalte jucătoare din circuit pot afișa o anumită relaxare în fața ei.
"Da, cred că poate puțin sunt subestimată. Cred că este și din cauza personalității sau vârstei mele. După părerea mea, fetele precum Iga sau Ons au povești care atrag mai multă atenție. De asemenea, pentru ceea ce face pentru regiunea din care provine din Africa și apoi, evident, a ajuns în două finale de Grand Slam.
Iga este evident mai tânără și iese în față și are o serie de victorii extraordinare. Bănuiesc că de asta ar putea primi mai multă atenție decât mine. Cu siguranță cred că am fost puțin subestimată, dar asta nu contează pentru mine. Cred că asta se potrivește mie și personalității mele. Nu cred că pot face prea multe lucruri pentru a atrage atenția. Deci, da, poate sunt subestimată, dar cred că este bine", a adăugat Pegula.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo