Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ostapenko nu s-a mai abținut, după eliminarea de la Australian Open! Marea nemulțumire a letonei

Nicu Savin

Publicat 24/01/2023 la 18:46 GMT+2

Jelena Ostapenko s-a oprit în sferturi la Australian Open, fiind învinsă în două seturi de Elena Rybakina. Pe parcursul competiției, letona a fost deseori nemulțumită de deciziile din scaun, deși acestea sunt luate pe baza haw-eye-ului automat. La conferința de presă, campioana de la Roland Garros din 2017 a continuat "războiul" cu acest sistem, declarând că ar vrea înapoi arbitri de linie.

Jelena Ostapenko

Credit imagine: Eurosport

Jelena Ostapenko a avut un parcurs bun la Australian Open, dar aventura sa la primul Grand Slam al anului s-a oprit în faza sferturilor, unde a fost eliminată de Elena Rybakina. Letona nu a avut replică în fața campioanei de la Wimbledon de anul trecut și a pierdut clar, scor 2-6, 4-6.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
La finalul partidei, Ostapenko a trimis câteva săgeți la adresa organizatorilor, spunând că meciul său a fost programat nepotrivit, în condițiile în care luni jucase până târziu la dublu mixt. De altfel, după eșecul de azi, letona s-a și retras din competiția mixtă, unde a făcut pereche cu ibericul David Vega Hernandez, înaintea meciului din sferturi.

Jelena Ostapenko vrea reintroducerea arbitrilor de linie în tenis

Pe durata partidei cu Rybakina, ca de altfel și în precedentele meciuri, Ostapenko a fost deseori nemulțumită de exactitatea sistemului automat de arbitraj. După meciul cu Gauff din optimi, letona a recunoscut că nu are încredere în deciziile luate prin intermediul noii tehnologii, iar astăzi și-a manifestat mai clar această nemulțumire.
La conferința de presă de după înfrângerea cu Rybakina, letona a afirmat că nu-i place deloc acest sistem și ar prefera la revenire arbitrilor de linie și sistemul precedent de hawk-eye, când jucătorii pot cere să vadă reluările dacă sunt de părere că arbitrii au greșit.
"Nu sunt deloc mulțumită de asta, nu-mi place acest sistem. De câteva ori mingea s-a dus la câțiva centimetri, dar nu pot face nimic în privința asta, deși simt că uneori sistemul nu este acolo. De asemenea, sunt momente când decizia vine destul de târziu. Mi-ar plăcea să văd din nou arbitrii de linie, combinați cu vechiul sitem hawk-eye", a spus Ostapenko .
De notat că niciun alt jucător sau jucătoare din circuit nu s-au plâns de eficacitatea sistemului automat de arbitraj, deci probabil că Ostapenko are o viziune greșită a acestei chestiuni.
Ostapenko a început Australian Open de pe locul 17 WTA, dar parcusul bun de la Antipozi îi va aduce o urcare importantă. În ierarhia live este pe poziția a 11-a, dar va mai coborî cel puțin o poziție. Letona nu a mai fost în Top 10 WTA din 2018, când s-a aflat la un moment dat pe locul 5, cel mai înalt atins vreodată în carieră.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo