Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alina Korneeva (16 ani), declarație savuroasă, după victoria magică de la Australian Open: "Nu înțeleg ce caut aici"

Nicu Savin

Publicat 14/01/2024 la 17:39 GMT+2

Alina Korneeva (180 WTA) a obținut prima sa victorie pe tabloul principal al unui Grand Slam. Puștoaica de 16 ani a învins-o în runda inaugurală de la Australian Open pe Sara Sorribes Tormo, în 3 seturi, iar la conferința de presă de după meci a avut o reacție savuroasă, spunând că nu înțelege ce caută în competiția senioarelor de la Melbourne.

Sara Sorribes Tormo - Alina Korneeva - Australian Open Rezumat

Prima zi de concurs de la Australian Open a marcat o premieră în ultimii 16 ani în ceea ce privește turneele de Grand Slam. 2007 a fost ultimul an în care două jucătoare care nu împliniseră încă 17 ani au ajuns în runda secundă, dar această situație se repetă acum.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor
Prima puștoaică ce a reușit calificarea în turul doi a fost Brenda Fruhvirtova, care a învins-o pe Ana Bogdan, iar a doua Alina Korneeva, care a trecut de Sarra Soribes Tormo. Campioană la Australian Open și Roland Garros la junioare anul trecut, Korneeva a făcut un meci fabulos, fiind cât se poate de cinică în momentele cheie (a fructificat 8 din cele 9 mingi de break pe care le-a avut) și a termina partida cu 52 de lovituri direct câștigătoare, o cifră cu care le e specifică doar unor jucătoare precum Sabalenka, Rybakina sau Ostapenko.

Alina Korneeva a spus că nu realizează ce succes important a obținut la Australian Open

Korneeva a savurat din plin primul ei succes al carierei la un Grand Slam, dar la conferința de presă a făcut o afirmație savuroasă, spunând că încă nu înțelege ce caută în concursul senioarelor de la Melbourne, în timp ce fetele de vârsta sa evoluează la junioare. În același timp, rusoaica a dat dovadă și de o mare maturitate, subliniind că nu are niciun fel de presiune din punct de vedere al rezultatelor la Australian Open și privește fiecare meci ca pe o lecție care o va ajuta în viitor.
"Este foarte greu să realizez ce înseamnă să câștigi un meci la acest nivel la vârsta mea. Nu pot înțelege ce caut aici jucând cu profesionistele în loc să joc cu fete de vârsta mea la turneul de juniori, așa că tot ce vreau să fac este să mă concentrez pe rutina mea și să mă gândesc la următorul antrenament. Știu că dacă fac lucrurile bine atât pe teren, cât și în afara lui, indiferent de vârsta pe care o am, pot câștiga jocuri. La vârsta mea, nu am nicio obligație să o fac deci, deci îmi lipsește orice tip de presiune.
Să înfrunt fete mult mai mari decât mine și care concurează de ani de zile este ceva ce îmi place, pentru că îmi permite să învăț multe lecții. În orice caz, vreau să mă concentrez pe drumul meu", a spus noua senzație a tenisului din Rusia.
În turul următor de la Australian Open, Alina Korneeva va juca împotriva învingătoarei din duelul Linda Fruhvirtova - Haddad Maia (cap de serie 10), care va avea loc luni. Rusoaica va avea un mic avantaj indiferent de adversară, deoarece va ajunge la ora meciului cu o zi în plus de odihnă.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo