Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunţul făcut de Elena Rybakina, după eliminarea incredibilă de la AO, 20-22 în tie-breakul decisivivului

Cristian Mihală

Actualizat 19/01/2024 la 06:09 GMT+2

Elena Rybakina a dat dovadă de multă maturitate, după meciul incredibil jucat joi la Australian Open. Numărul 3 mondial a fost eliminată cu 22-20 în tie-breakul decisivului, la capătul uneia dintre cele mai dramatice partide din istoria recentă, la feminin.

Finalul celui mai dramatic meci din istorie! Așa a învins-o Blinkova pe Rybakina la Melbourne

Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Jucătoarea kazahă de tenis Elena Rybakina, finalista de anul trecut şi a treia favorită la Australian Open, primul Grand Slam al anului, a fost eliminat joi de rusoaica Ana Blinkova, care s-a impus cu 6-4, 4-6, 7-6 (22-20), la Melbourne, în turul al doilea.
Campioana de la Wimbledon din 2022, învinsă de Arina Sabalenka în finala de anul trecut de la Melbourne, a fost eliminată neaşteptat de Blinkova (25 ani, 57 WTA), după un super tiebreak care a durat peste 30 de minute.
Rybakina a ratat şase mingi de meci în super tiebreak, iar Blinkova a reuşit să încheie conturile abia la a noua minge de meci, după cel mai lung tie-break din istoria Grand Slamurilor la feminin.

Elena Rybakina, discurs echilibrat după eliminarea dramatică de la Australian Open

La final, numărul 3 mondial a dat dovadă de multă luciditate şi a analizat pertinent cauzele înfrângerii. Elena a acceptat deja eşecul, deşi probabil nu îi e uşor să îl digere, şi priveşte încrezătoare spre viitor.
"Ce e sigur e că nu am jucat niciodată un asemenea tie-break în viaţa mea. Am avut multe oportunităţi, a fost şi ghinion, dar trebuie să accept că lucrurile nu s-au mişcat în favoarea mea. Bineînţeles, nu am jucat la cel mai înalt nivel al meu, dar asta este. Poate că data viitoare lucrurile vom merge în direcţia mea.
Nu poţi juca fiecare meci perfect. Atât am putut azi, puteam să pierd şi mai devreme. A fost o bătălie foarte dură, dar ăsta e tenisul. Poate că nu simţiţi cât de greu e acest sport, dar sunt mulţi factori care influenţează un rezultat, de la modul în care te simţi când te trezeşti.
Accept că azi nu a fost ziua mea şi merg mai departe. Sunt mulţumită de un lucru: am luptat până la sfârşit. Nu pot să dau vina pe nimic, poate că fizic nu am fost la 100%, dar dacă nu mă simţeam capabilă să joc nu aş fi fost pe teren", a dezvăluit Rybakina în conferinţa de presă de după eliminarea dramatică din turul secund.
Rybakina pierde 1230 de puncte odată cu această eliminare prematură şi a fost depăşită în clasamentul live de Jessica Pegula (şi ea eliminată, dar cu mai puţine puncte de apărat) şi de Cori Gauff (americanca are şansa să urce pe 2 după Australian Open, în funcţie de rezultate).
Au fost câteva zile nebune în competiţia feminină la Melbourne, unde doar Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Cori Gauff şi Jelena Ostapenko au mai rămas în concurs din primele 10 favorite.
În ceaa ce o priveşte pe Blinkova, campioană la Transylvania Open în 2022, aceasta va juca în turul următor contra italiencei Jasmine Paolini.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo