Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Așa arată TOP 10 WTA după Australian Open! "Big 4", stricat + cel mai impresionant salt din circuit

Cristian Mihală

Publicat 28/01/2024 la 12:22 GMT+2

Aryna Sabalenka își menține locul secund în clasamentul WTA, după Australian Open, dar distanța față de Iga Swiatek e acum de sub 900 de puncte. Qinwen Zheng, finalista de la Melbourne va ocupa, de luni, cel mai bun loc al carierei, în timp ce Elena Rybakina a coborât, pentru moment, din TOP 4 WTA.

Aryna Sabalenka poses with the Daphne Akhurst Memorial Cup after the the Women's Singles Final match between Qinwen Zheng of China and Aryna Sabalenka during the 2024 Australian Open at Melbourne Park on January 27, 2024 in Melbourne, Australia

Credit imagine: Getty Images

Ultimul an ne-a adus un veritabil "Big 4" în tenisul feminin, Swiatek, Sabalenka, Gauff și Rybakina dominând competițiile importante și ajungând mai mereu în fazele finale.
La Australian Open 2024, sportiva din Kazakhstan, finalistă la Melbourne anul trecut, a fost eliminată prematur, astfel că Rybakina se vede cu un minus de 1230 de puncte după competiția de la Antipozi. Acest lucru o va coborî pe locul 5 în ierarhia feminină, Pegula devansând-o în ciuda faptului că și ea a fost eliminată rapid de la AO 2024 (americanca a pierdut doar 360 de puncte față de anul trecut pentru contra-performanța de la Melbourne).
Aryna Sabalenka, campioana de la primul Grand Slam al anului, beneficiază și ea de eliminarea rapidă din turneu a lui Iga Swiatek (turul 3), astfel că ecartul față de poloneză e acum de sub 900 de puncte. Iga are destul de multe puncte de apărat în perioada următoare, începând cu finala de la Dubai 2023 și semifinala de la Indian Wells 2023. În sezonul de zgură, Iga are de apărat finala de la Madrid și victoria de la Roland Garros, astfel că Sabalenka poate reveni pe locul 1 WTA în viitoarele luni.

Zheng, între primele 10 WTA, Yastremska a urcat enorm în clasament

În ceea ce o privește pe Qinwen Zheng, finalista de la Melbourne va ocupa, de luni, cel mai bun loc al carierei: de pe 15 WTA, înainte de competiție, ea a urcat până pe 7, făcându-i marcaj strâns lui Ons Jabeur, o sportivă departe de forma din urmă cu doi ani, când făcea finale la Wimbledon și US Open.
Dacă ne raportăm la românce, Sorana Cîrstea va câștiga două poziții după Australian Open, chiar dacă a fost eliminată din primul tur. Alte sportive clasate mai bine aveau mai multe puncte de apărat, astfel că reprezentanta noastră va fi pe locul 25 WTA, de luni. De notat și revenirea între primele 30 de sportive ale lumii pentru Dayana Yastremska, semifinalista surpriză de la Melbourne. Aceasta a urcat nu mai puțin de 64 de poziții odată cu parcursul impresionant de la antipozi și va ocupa, de săptămâna viitoare, locul 29 WTA.
Clasamentul WTA după Australian Open
1. Iga Swiatek - 9770 puncte
2. Aryna Sabalenka - 8905
3. Cori Gauff - 7200
4. Jessica Pegula - 5705
5. Elena Rybakina - 5688
6. Ons Jabeur - 4076
7. Qinwen Zheng - 3950
8. Marketa Vondrousova - 3846
9. Maria Sakkari - 3710
10. Karolina Muchova - 3520
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo