Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirra Andreeva, reacție fabuloasă, când a aflat că idolul său a elogiat-o la Australian Open: "Îl voi pune în ramă"

Nicu Savin

Actualizat 19/01/2024 la 17:16 GMT+2

Mirra Andreeva s-a calificat dramatic în prima sa optime de finală la Australian Open, după ce a învins-o în 3 seturi pe Diane Parry, revenind de la 1-5 în decisiv. Imediat după meci, Andy Murray a scris la superlativ despre rusoaică pe Twitter, iar la aflarea acestei vești tânăra sportivă a avut o reacție fabuloasă, spunând că va înrăma cuvintele britanicului, care e idolul său.

Australian Open - Day 4 : Mirra Andreeva interview after win

Credit imagine: Eurosport

Mirra Andreeva face un Australian Open de vis, la chiar prima sa participare la acest Grand Slam. Rusoaica de numai 16 ani a atras atenția prin victoria categorică din turul secund în fața lui Ons Jabeur, în care a cedat doar două game-uri, iar astăzi s-a calificat în optimile de finală, învingând-o dramatic pe Diane Parry (72 WTA).
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Partida a fost una cu o desfășurare uluitoare. Franțuzoaica a câștigat primul set cu 6-1, dar Andreeva a răspuns exact în același mod pentru a trimite meciul în decisiv. Acolo, Parry a avut 5-1 și puțini mai sperau în victoria rusoaicei, dar aceata a reușit "imposibilul", împingând meciul în super tie-break, pe care și l-a adjudecat cu 10-5.
Lumea tenisului a fost impresionată de revenirea fantastică a rusoaicei, iar printre numele importante care au reacționat s-a numărat și Andy Murray. Britanicul a ținut să evidențieze forța mentală a tinerei jucătoare din Rusia.
"Andreeva era condusă cu 5-1 în setul 3 trei. Comentatorul a spus: "Ea chiar trebuie să lucreze la partea mentală a jocului ei... este prea dură cu ea însăși când pierde". 30 de minute mai târziu Andreeva câștigă cu 7-6. Poate că motivul pentru care a întors meciul se datorează forței ei mentale. Poate că a întors meciul pentru că este dură cu ea însăși și cere mai mult de la ea atunci când pierde sau joacă prost", a scris Murray pe contul personal de Twitter.

Mirra Andreeva a spus că va înrăma cuvintele lui Murray la adresa sa, după victoria fantastică de la Australian Open

Andreeva a declarat încă de la primele sale apariții în fața presei internaționale că Murray este idolul său. Astăzi, când a aflat ce a scris britanicul despre victoria sa de la Australian Open, rusoaica a avut o reacție savuroasă, spunând că va înrăma acele cuvinte și va purta tabloul peste tot cu ea.
"Sincer, nu am crezut că va urmări unul dintre meciurile mele și apoi va scrie pe Twitter. Voi încerca să-l tipăresc cumva (n.r. mesajul lui Murray). Nu știu, îl voi pune într-o ramă, pe care o voi lua peste tot cu mine. Poate o voi agăța de perete ca să o văd în fiecare zi", spus Andreeva la conferința de presă de după succesul cu Parry.
Mirra Andreeva este pentru a 2-a oară în carieră în optimile de finală la un Grand Slam. Rusoaica a atins această fază și la Wimbledon 2023, unde a fost învinsă greu de Madison Keys. Pentru un loc în sferturile de la "Openul Vesel", noua senzație a tenisului mondial se va duela cu Barbora Krejcikova, favorită 9, care s-a chinuit serios în duelul de azi cu Storm Hunter (190 WTA), dar a reușit să se impună în 3 seturi.
Andreeva și Krejcikova s-au întîlnit deja de două ori în circuit. Prima dată s-a întâmplat la Wimbledon 2023, când cehoaica s-a retras la 3-6, 0-4 pentru mai tânăra sa adversară. Al doilea meci direct a avut loc în primul tur de la Beijing, în octombrie, iar rusoaica a obținut atunci o victorie categorică, 6-2, 6-2. Așadar, Andreeva are un avantaj moral în fața campioanei de la Roland Garros din 2021, dar la un asemenea nivel contează și experiența, iar cehoaica are un mare plus la acest capitol. Partida dintre Andreeva și Krejcikova va avea loc sâmbătă și se anunță printre cele mai tari dueluri din turul 4 al turneului de la Antipozi.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo