Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și-a aflat posibila adversară din sferturile de la Bad Homburg! Ar fi al 3-lea duel direct

Nicu Savin

Actualizat 22/06/2022 la 17:00 GMT+3

Simona Halep va juca în această seară cu Tamara Zidansek, în optimile de finală ale turneului de la Bad Homburg (Germania). În cazul unui succes, sportiva noastră va juca pentru un loc în semifinale cu Amanda Anisimova, care ceva mai devreme a trecut fără probleme de Ann Li.

Simona Halep - Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat cu greu în optimile de finală ale turneului de la Bad Homburg, învingând-o în 3 seturi pe Katerina Siniakova. Cehoaica a condus cu set și 3-0, dar apoi Simona și-a ridicat nivelul și s-a impus în final cu 4-6, 6-3, 6-4, la capătul a două ore și 17 minute de joc.
În această seară, sportiva noastră va juca împotriva Tamarei Zidansek, în ultimul meci al zilei pe terenul central, nu înainte de ora 19:00. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, dar e limpede că românca este mare favorită. Sportiva de 24 de ani din Slovenia nu are un an deosebit (cel mai bun rezultat a fost semifinala de la Adelaide, inaintea căreia s-a retras) și nu este o specialistă a ierbii (a ajuns o singură dată în turul 3 la Wimbledon).
Citește și:

Simona Halep, posibil duel cu Amanda Anisimova, în sferturile de la Bad Homburg

În cazul în care va trece de Zidansek, Simona va avea o adversară mult mai galonată în sferturi. Este vorba despre Amanda Anisimova. Americanca de pe locul 25 WTA a cedat numai două game-uri în duelul din optimi cu a sa compatrioată Ann Li, scor 6-0, 6-2.
Halep și Anisimova s-au mai întâlnit de două ori în carieră, de fiecare dată la Roland Garros. În 2019, jucătoarea din SUA a furnizat o mare surpriză și s-a impus în două seturi în sferturile de finală, scor 6-2, 6-4. În anul următor, Simona și-a luat revanșa într-un stil de mare campioană, cedând numai un singur game: 6-0, 6-1.
Spre deosebire de Simona, care a făcut semifinale la Birmingham, Anisimova este la primul turneu pe iarbă din acest an, astfel că nu este atât de obișnuită cu suprafața. Americanca a avut un start lansat de sezon, câștigând turneul Melbourne Summer Set 2, dar apoi nu a mai reușit să obțină rezultate notabile. La Australian Open și Roland Garros s-a oprit în optimi, la Madrid și Roma în sferturi, iar la Charleston a făcut semifinale.
Anisimova nu este o specialistă a ierbii, o suprafață pe care a jucat de altfel foarte puțin în carieră. La Wimbledon a jucat numai de două ori pe tabloul principal, trecând o singură dată de primul tur, în 2019. Cel mai bun rezultat al său pe această suprafață a venit chiar la Bad Homburg, anul trecut, când a ajuns până în sferturi, unde a pierdut la Angelique Kerber.
Astfel, Simona Halep ar pleca cu un oarecare avantaj într-un duel cu Anisimova, dacă ne raportăm strict la experiență și la rezultatele obținute pe iarbă de-a lungul timpului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo