Simona Halep s-a calificat cu greu în optimile de finală ale turneului de la Bad Homburg, învingând-o în 3 seturi pe Katerina Siniakova. Cehoaica a condus cu set și 3-0, dar apoi Simona și-a ridicat nivelul și s-a impus în final cu 4-6, 6-3, 6-4, la capătul a două ore și 17 minute de joc.
În această seară, sportiva noastră va juca împotriva Tamarei Zidansek, în ultimul meci al zilei pe terenul central, nu înainte de ora 19:00. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, dar e limpede că românca este mare favorită. Sportiva de 24 de ani din Slovenia nu are un an deosebit (cel mai bun rezultat a fost semifinala de la Adelaide, inaintea căreia s-a retras) și nu este o specialistă a ierbii (a ajuns o singură dată în turul 3 la Wimbledon).
Citește și:
Bad Homburg Open
Simona Halep știe cu cine va juca la Bad Homburg! Care sunt cele mai dificile adversare posibile
17/06/2022 LA 19:35

Simona Halep, posibil duel cu Amanda Anisimova, în sferturile de la Bad Homburg

În cazul în care va trece de Zidansek, Simona va avea o adversară mult mai galonată în sferturi. Este vorba despre Amanda Anisimova. Americanca de pe locul 25 WTA a cedat numai două game-uri în duelul din optimi cu a sa compatrioată Ann Li, scor 6-0, 6-2.
Halep și Anisimova s-au mai întâlnit de două ori în carieră, de fiecare dată la Roland Garros. În 2019, jucătoarea din SUA a furnizat o mare surpriză și s-a impus în două seturi în sferturile de finală, scor 6-2, 6-4. În anul următor, Simona și-a luat revanșa într-un stil de mare campioană, cedând numai un singur game: 6-0, 6-1.
Spre deosebire de Simona, care a făcut semifinale la Birmingham, Anisimova este la primul turneu pe iarbă din acest an, astfel că nu este atât de obișnuită cu suprafața. Americanca a avut un start lansat de sezon, câștigând turneul Melbourne Summer Set 2, dar apoi nu a mai reușit să obțină rezultate notabile. La Australian Open și Roland Garros s-a oprit în optimi, la Madrid și Roma în sferturi, iar la Charleston a făcut semifinale.
Anisimova nu este o specialistă a ierbii, o suprafață pe care a jucat de altfel foarte puțin în carieră. La Wimbledon a jucat numai de două ori pe tabloul principal, trecând o singură dată de primul tur, în 2019. Cel mai bun rezultat al său pe această suprafață a venit chiar la Bad Homburg, anul trecut, când a ajuns până în sferturi, unde a pierdut la Angelique Kerber.
Astfel, Simona Halep ar pleca cu un oarecare avantaj într-un duel cu Anisimova, dacă ne raportăm strict la experiență și la rezultatele obținute pe iarbă de-a lungul timpului.
Wimbledon
Tsitsipas cere schimbarea regulamentului, după meciul cu "scântei" contra lui Kyrgios, la Wimbledon
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Jannik Sinner a câștigat duelul tinerei generații contra lui Alcaraz și e în sferturi la Wimbledon
ACUM O ORĂ