Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz nu simte vreo presiune înainte de turneul de la Barcelona: "Nu am pierdut la Monte-Carlo din cauza presei"

Alex Masgras

Publicat 18/04/2022 la 11:20 GMT+3

Carlos Alcaraz, campionul de la Miami din acest an, se pregătește pentru turneul ATP 500 de la Barcelona. Săptămâna trecută, spaniolul de 18 ani pierdut în turul al doilea de la Monte-Carlo, dar acesta este conștient de faptul că nu poate câștiga mereu și nu face o dramă din acest eșec.

Carlos Alcaraz celebra un punto en el Masters 1.000 de Montecarlo

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a dat uitării înfrângerii de la Monte-Carlo din turul al doilea în fața lui Sebastian Korda și se concentrează pe turneul de la Barcelona. Campionul din acest an de la Miami se bucură să revină la turneul catalan și speră să facă o figură frumoasă. Acesta este conștient că va fi o nouă provocare, dar și un turneu foarte important pentru continua să câștige experiență în circuit:
"Mă simt mult mai bine anul acesta pe circuit, mult mai pregătit. Chiar vreau să joc aici, mai mult decât anul trecut. Anul acesta cred că am mai multe opțiuni.
E dificil să schimbi suprafața, la Monte-Carlo am avut un meci dificil, cu mult ritm. E bine pentru mine că am avut atâtea ore de antrenament în ultimele zile, înainte de a veni aici. În timp ce mă antrenez mă simt din ce în ce mai bine. Știu că Barcelona va fi o provocare, un turneu important pentru a acumula și mai multă experiență", a declarat Carlos Alcaraz, potrivit Punto de Break.
Citește și:

Carlos Alcaraz nu simte vreo presiune din partea presei

După titlul câștigat la Miami, Carlos Alcaraz a suferit o înfrângere în primul său meci de la revenirea din Statele Unite. În urma titlului obținut în Florida, tânărul spaniol s-a aflat în centrul atenției, dar spune că nu a fost foarte atent la acest lucru.
"Nu prea sunt atent la ce se spune în mass-media, nu urmăresc știrile despre mine, dar dacă vorbesc de bine despre mine, înseamnă că am câștigat acest lucru, deoarece am avut prestații bune și am câștigat turnee.
Nu o să vă spun dacă o faceți bine sau o faceți greșit. Dacă vorbiți mai mult sau mai puțin despre mine, adevărul e că eu nu știu. În altă ordine de idei, nu am pierdut în urmă cu câteva zile din cauza presei, stați liniștiți", a mai declarat Carlos Alcaraz.
picture

Sebastian Korda a câștigat la Monte Carlo un meci nebun, de peste 3 ore, cu Carlos Alcaraz

În acest moment, Carlos Alcaraz se află pe locul 11 ATP, cea mai bună clasare a sa de până acum. În 2022, el a pierdut doar trei partide, câștigând titluri la Rio și Miami.
La Barcelona, Alcaraz este favoritul numărul 5 al turneului. În primul tur nu va juca, urmând să îl întâlnească în turul al doilea pe câștigătorul partidei dintre Soonwoo Kwon și Benoit Paire. Alcaraz se află pe aceeași parte de tabloul cu favoritul numărul 1 de la Barcelona, Stefanos Tsitsipas, cel care tocmai și-a apărat cu succes titlul de la Monte-Carlo, după o finală în fața lui Alejandro Davidovich Fokina.
picture

Stefanos Tsitsipas e din nou campion la Monte Carlo! Grecul, victorie mare cu Davidovich Fokina

Alcaraz și Tsitsipas se pot întâlni în sferturile de la Barcelona. Până acum, cei doi s-au întâlnit de două ori, ambele partide fiind câștigate de spaniol. Prima oară, Alcaraz s-a impus la US Open, la capătul unei partide de 5 seturi, în timp ce a doua victorie a venit în urmă cu câteva săptămâni, la Miami, unde Alcaraz s-a impus 7-5, 6-3.
Turneul de la Barcelona va fi transmis de Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo