Carlos Alcaraz a dat uitării înfrângerii de la Monte-Carlo din turul al doilea în fața lui Sebastian Korda și se concentrează pe turneul de la Barcelona. Campionul din acest an de la Miami se bucură să revină la turneul catalan și speră să facă o figură frumoasă. Acesta este conștient că va fi o nouă provocare, dar și un turneu foarte important pentru continua să câștige experiență în circuit:
"Mă simt mult mai bine anul acesta pe circuit, mult mai pregătit. Chiar vreau să joc aici, mai mult decât anul trecut. Anul acesta cred că am mai multe opțiuni.
E dificil să schimbi suprafața, la Monte-Carlo am avut un meci dificil, cu mult ritm. E bine pentru mine că am avut atâtea ore de antrenament în ultimele zile, înainte de a veni aici. În timp ce mă antrenez mă simt din ce în ce mai bine. Știu că Barcelona va fi o provocare, un turneu important pentru a acumula și mai multă experiență", a declarat Carlos Alcaraz, potrivit Punto de Break.
Barcelona Open Banc Sabadell
TOP 5 puncte de la Barcelona, turneu unde Alcaraz a rescris istoria tenisului
25/04/2022 LA 09:37
Citește și:

Carlos Alcaraz nu simte vreo presiune din partea presei

După titlul câștigat la Miami, Carlos Alcaraz a suferit o înfrângere în primul său meci de la revenirea din Statele Unite. În urma titlului obținut în Florida, tânărul spaniol s-a aflat în centrul atenției, dar spune că nu a fost foarte atent la acest lucru.
"Nu prea sunt atent la ce se spune în mass-media, nu urmăresc știrile despre mine, dar dacă vorbesc de bine despre mine, înseamnă că am câștigat acest lucru, deoarece am avut prestații bune și am câștigat turnee.
Nu o să vă spun dacă o faceți bine sau o faceți greșit. Dacă vorbiți mai mult sau mai puțin despre mine, adevărul e că eu nu știu. În altă ordine de idei, nu am pierdut în urmă cu câteva zile din cauza presei, stați liniștiți", a mai declarat Carlos Alcaraz.

Sebastian Korda a câștigat la Monte Carlo un meci nebun, de peste 3 ore, cu Carlos Alcaraz

În acest moment, Carlos Alcaraz se află pe locul 11 ATP, cea mai bună clasare a sa de până acum. În 2022, el a pierdut doar trei partide, câștigând titluri la Rio și Miami.
La Barcelona, Alcaraz este favoritul numărul 5 al turneului. În primul tur nu va juca, urmând să îl întâlnească în turul al doilea pe câștigătorul partidei dintre Soonwoo Kwon și Benoit Paire. Alcaraz se află pe aceeași parte de tabloul cu favoritul numărul 1 de la Barcelona, Stefanos Tsitsipas, cel care tocmai și-a apărat cu succes titlul de la Monte-Carlo, după o finală în fața lui Alejandro Davidovich Fokina.

Stefanos Tsitsipas e din nou campion la Monte Carlo! Grecul, victorie mare cu Davidovich Fokina

Alcaraz și Tsitsipas se pot întâlni în sferturile de la Barcelona. Până acum, cei doi s-au întâlnit de două ori, ambele partide fiind câștigate de spaniol. Prima oară, Alcaraz s-a impus la US Open, la capătul unei partide de 5 seturi, în timp ce a doua victorie a venit în urmă cu câteva săptămâni, la Miami, unde Alcaraz s-a impus 7-5, 6-3.
Turneul de la Barcelona va fi transmis de Eurosport 2 și Eurosport Player.
Barcelona Open Banc Sabadell
Mesajul lui Rafael Nadal pentru Carlos Alcaraz după victoria din finala turneului de la Barcelona
25/04/2022 LA 08:16
Barcelona Open Banc Sabadell
Zgura roșie de acasă. Alcaraz a câștigat titlul la Barcelona în fața unuia dintre idolii săi
24/04/2022 LA 18:28