Ajuns pe locul 35 ATP, Benoit Paire a fost anunțat de Federația Franceză de Tenis că nu va face deplasarea la Tokyo în această vară pentru a participa la Jocurile Olimpice, "totul din cauza comportamentului său deplasat". Francezul a avut în ultimele luni câteva derapaje comportamentale greu de trecut cu vederea, iar FFT a trecut la fapte și a aplicat deja prima sancțiune pe numele sportivului ajuns la 31 de ani.
Al patrulea francez din clasamentul mondial, Benoit Paire și-a exprimat în repetate rânduri nemulțumirea privind viața pe care o are în circuit în timpul pandemiei de coronavirus, blamând lipsa libertăților și a competițiilor organizate în spatele ușilor închise, fără suportul fanilor. Francezul a mărturisit că se mulțumește doar cu prezența la turnee pentru banii pe care-i primește în primul tur, fiind nerăbdător să se elibereze din carantina impusă la competiții.

Benoit Paire, interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tenis
Benoit Paire, "ziua rușinii" la Estoril! Ce gest a putut face francezul în fața spectatorilor
26/04/2022 LA 10:56
Paire a pierdut nouă din cele zece meciuri disputate anul acesta, iar după înfrângerea încasată la Monte Carlo săptămâna trecută, francezul a avut un "acces de sinceritate": "Pur și simplu nu-mi pasă, locul ăsta e ca un cimitir, care e plăcerea dacă jucăm fără spectatori? Dacă știi cum sunt turneele acum, singurul lucru pe care-l vrei când ajungi la competiții este să pleci".
Anunțându-și decizia, Federația Franceză de Tenis a făcut de asemenea trimitere la comportamentul lui Benoit Paire din meciul cu Francisco Cerundolo, de la Buenos Aires în luna martie, atunci când francezul a scuipat și a înjurat pe terenul de tenis. Nu este prima dată când FFT îl sancționează pe reprezentantul lor. La Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, francezul a fost dat afară din echipa Franței după eliminarea din turul secund din cauza comportamentului său, dar și pentru încălcarea regulilor impuse în echipă.
"Comitetul Executiv al FFT, la propunerea lui Nicolas Escude și cu sprijinul lui Sepastien Grosjean, căpitanul echipei de Cupa Davis a Franței, a decis excluderea unui jucător de la posibila selecție pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo din cauza comportamentului său deplasat, repetat la mai multe competiții", a anunțat Federația Franceză de Tenis vineri, prin intermediul unui comunicat de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
TennisWorldUSA: Morgan Bourbon va fi alături de Simona Halep la Indian Wells şi Miami
07/03/2022 LA 08:06
Tenis
Nadal, a 11-a victorie la rând în circuitul ATP: "Nu există nimeni care să îl oprească!"
23/02/2022 LA 05:46