Bernard Tomic a uluit întreaga lume a tenisului în timpul partidei cu rusul Safiulin, din primul tur al calificărilor de la Australian Open. Australianul, recunoscut ca unul dintre cei mai rebeli jucători din circuit, i-a spus arbitrului de scaun că este convins că are Covid-19.

Bernard Tomic a anunțat pe teren că are "cu siguranță" COVID-19 în calificările Australian Open 2022

La numai două zile distanță, previziunea tenismenului s-a adeverit, acesta ieșind pozitiv la un test pentru coronavirus.
Australian Open
Scene ireale la Australian Open. Tomic: "Cu siguranță în 2 zile voi fi testat pozitiv"
11/01/2022 LA 06:49
"Încă mă simt destul de rău. Mă simt mai rău din punct de vedere mental decât fizic pentru că am fost cu adevărat motivat să revin și să arăt publicului australian că pot fi jucătorul de tenis la care se așteaptă. Sunt dezamăgit că acest virus m-a împiedicat să fac asta.
Știu că poate nu pare, dar acesta este începutul întoarcerii mele. Din cauza bolii, pur și simplu nu am putut să joc la un nivel optim. Oricât am încercat, nu aveam energia să lupt. Voi face tot ce este necesar pentru a reveni în vârf. Apreciez cu adevărat sprijinul tuturor.", a declarat Tomic pentru australienii de la The Sydney Morning Herald.
Citește și:

Bernard Tomic, carieră sub nivelul talentului său

Ajuns la 29 de ani, Tomic a fost un copil minune al tenisului australian. La doar 18 ani, ajungea până în sferturi la Wimbledon, pentru ca apoi, un an mai târziu, în 2012, să facă optime la Australian Open. A câștigat 4 titluri în carieră și a urcat până pe locul 17 ATP, dar niciodată nu a ajuns să își exploateze talentul enorm pe termen lung.
Tomic a fost văzut ca un puști rebel al tenisului, fiind mereu aproape de controverse. Încă din 2009, când nu împlinise 17 ani, australianul a refuzat să se antreneze cu Lleyton Hewitt, fostul mare campion de la Antipozi, menționând că acesta nu e suficient de bun.
A fost amendat și suspendat în mai multe rânduri, cea mai mare controversă fiind probabil legată de modul în care a pierdut partida de la Wimbledon 2019, cu Jo-Wilfried Tsonga. Atunci, australianul pur și simplu a refuzat să își apere șansele, permițându-i francezului să îl învingă în doar 58 de minute. Ulterior, a fost amendat cu 45.000 de lire pentru că nu a "întrunit standardele cerute de un jucător profesionist".
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Nick Kyrgios, scos din sărite după ce a fost comparat cu un coleg din circuit: "E dezgustător!"
29/04/2021 LA 10:24
Tenis
Calificări Australian Open: la cine au ajuns biletele pentru Melbourne. 5 nume de urmărit
13/01/2021 LA 16:18