De-a lungul anilor, Victoria Azarenka a fost la război” de multe ori: pe teren cu Serena Williams, în instanță pentru custodia băiețelului săi, în birourile WTA luptând pentru drepturi și protecție pentru toate jucătoarele care aleg să devină mame, de la fileu cu organizatorii de la Roland Garros – pentru condițiile meteo extreme în care a fost pusă să își dispute meciul din primul tur anul trecut. Fostul număr unu din Belarus, dublă câștigătoare a Australian Open-ului, se numără printre jucătorii carantinați timp de 14 zile în camera de hotel, din cele trei zboruri cu probleme ce au ajuns la Melbourne. Azarenka, Kerber, deținătoarea titlului Sofia Kenin și Sloane Stephens sunt starurile plasate în "detenție".
Pe locul 13 WTA în acest moment, într-o mare de nemulțumire izbucnită în rândul jucătorilor și jucătoarelor de tenis, Azarenka a transmis un mesaj foarte echilibrat din carantină, prin care a câștigat inimile a mulți locuitori ai statului Victoria. Oameni care sunt supuși fără excepție acestor reguli dure și care, în plus, nu își pot vedea ajunse acasă rudele din cauza restricțiilor impuse de autorități - așa cum transmit la foc continuu principalele publicații locale.
Fără a lansa acuzații precum Putintseva, Cîrstea, Kostyuk sau Tomic, fără a-și asuma că poate rezolva pe cont propriu problemele tuturor printr-o simplă scrisoare – așa cum a făcut din confortul penthouse-ului său de la Adelaide Novak Djokovic, Victoria Azarenka a dat dovadă de tact, reușind să își exprime punctul de vedere fără a atrage imediat asupra ei și a tenismenilor în general etichete precum "mofturoși", "pramatii", "rupți de realitate".
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM O ZI

Mesajul Victoriei Azarenka din carantina strictă de la Melbourne

"Dragi jucători, antrenori, însoțitori și comunitate australiană. Vreau să îmi acord câteva momente, adresându-mă colegilor mei și presei din lumea întreagă.
A fost o perioadă foarte dificlă pentru mulți dintre noi, care nu ne-am așteptat să anjugem în situația în care suntem astăzi - eu fiind printre ei. Să stai 14 zile în carantină strictă este greu de acceptat din perspectiva întregii munci depuse în pre-sezon pentru a pregăti primul turneu de Grand Slam al anului. Înțeleg frustrarea și sentimentul de nedreptate care apar și sunt de-a dreptul copleșitoare.
Ne confruntăm cu o pandemie la nivel mondial, nimeni nu are la îndemână un manual de funcționare clar despre cum să operezi la capacitate maximă și fără poticniri, am văzut cu toții asta anul trecut. Uneori, lucruri de genul acesta se întâmplă, trebuie să acceptăm, să ne adaptăm și să mergem mai departe.
Fac apel către toți colegii mei la cooperare, înțelegere și empatie pentru comunitatea locală care a îndurat multe restricții severe pe care nu le-au vrut, dar pe care au fost nevoiți să le respecte.
Vreau să vă rog să empatizați cu cei care și-au pierdut locurile de muncă și persoane apropriate în această perioadă oribilă pentru toți, peste tot în lume.
Vreau să vă rog să respectăm oamenii care muncesc neîntrerupt pentru a ne face nouă viața mai bună.
Vreau ca membrii comunității să știe și să înțeleagă că prioritatea noastră numărul unu este sănătatea tuturor.
În fine, mi-ar plăcea ca fiecare dintre noi să încercăm să ne sprijinim unii pe alții, în măsura în care se poate și dorește fiecare.
Lucrurile sunt întotdeauna mai ușoare atunci când lucrăm împreună.
O dată în plus, mulțumesc tuturor pentru eforturile lor, care ne ajută să trecem peste următoarele zile și săptămâni".
  • Este interesant de precizat faptul că în urmă cu cinci luni, Victoria Azarenka, 31 de ani, a candidat pentru un loc în Consiliul Jucătoarelor WTA, ca reprezentantă a Top 20. Johanna Konta și Donna Vekic au câștigat pozițiile, alăturându-se celor două americance al căror mandate nu expiraseră – Sloane Stephens și Madison Keys.
  • Victoria Azarenka a câștigat titluri consecutive la Australian Open în 2012 și 2013, fiind finalistă anul trecut la US Open.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43