Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, prima reacție după calificarea României la turneul final al Billie Jean King Cup

Bianca Dumitru

Actualizat 14/04/2024 la 09:07 GMT+3

România s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, revenind fantastic de la 0-2 la general pentru Ucraina. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian le-au învins pe surorile Kichenok la dublu, obținând o victorie fantastică, iar după meci au oferit și o primă reacție, arătându-se extrem de fericite.

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup (care se va disputa în perioada 12 - 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla), după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida).
Punctul decisiv a fost adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. Fetele noastre, conduse de căpitanul Horia Tecău, au fost nevoite să revină de la scorul general de 0-2 după prima zi de concurs.
Aseară, după ce și-au câștigat meciurile de simplu, cele două reprezentante ale țării noastre au fost trimise în teren și la dublu, în locul echipei Mara Gae/Anca Todoni, și s-au impus cu 6-2, 7-6 (7) în fața surorilor gemene Liudmila și Nadia Kichenok, după două ore de joc.
La finalul partidei de dublu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian s-au arătat extrem de fericite, explicând pe scurt cum au reușit să întoarcă rezultatul și să aducă victoria României.
Citește și:

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au calificat România la turneul final

Sportivele, care ocupă locurile 64, respectiv 75 în clasamentul WTA, au spus că au fost motivate de faptul că au jucat pentru România și că au dat totul pentru această performanță de a ajunge la turneul final.
"Nici nu știu ce am făcut. Știu doar că am văzut mingea și am lovit-o. Mi-am spus doar să o trimit în cross. Mi-am spus că sunt pregătită să joc atât de mult. Am multă energie, sunt pregătită. Am făcut asta pentru România", a declarat Ana Bogdan.
"Eram pe val și am continuat să jucăm. Suntem fericite că există oameni care ne-au susținut azi. A făcut diferența, v-am auzit tot meciul și vă mulțumim foarte mult. Vom merge și vom juca cu aceeași pasiune, vom lupta. Nu va conta scorul", a spus și Jaqueline Cristian.
În meciurile de simplu de sâmbătă, Ana Bogdan a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-4, 4-6, 6-3, iar Cristian s-a impus în fața Lesiei Tsurenko, scor 2-6, 6-4, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo