Noul lider mondial din ATP, Daniil Medvedev, a fost eliminat luni seară în turul al treilea la primul turneu Masters 1000 din 2022, la Indian Wells, după ce a cedat în fața francezului Gael Monfils, după ce a câștigat primul set, scor 6-4, 3-6, 1-6, la capătul unui meci care a durat două ore și 7 minute de joc. Ca urmare a acestei înfrângeri surprinzătoare, Daniil Medvedev va pierde locul 1 ATP, poziție care va reveni în posesia lui Novak Djokovic, cel mai longeviv lider mondial din istoria tenisului.
La conferința de presă, Medvedev a comentat cedarea locului de lider mondial: "Cred că e mai bine să petreci chiar și o săptămână pe locul 1 ATP decât să nu atingi niciodată această performanță. Acum știu că voi pierde locul 1, așa că la Miami voi încerca să revin. De regulă joc puțin mai bine acolo, așa că voi încerca să obțin un rezultat bun", a spus Medvedev la Indian Wells.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Ce spune Daniil Medvedev despre cedarea locului 1 ATP

"M-am gândit că m-ar putea motiva să mă gândesc că-mi păstrez locul 1 ATP. A ajutat, însă nu am găsit cel mai bun joc al meu. Întotdeauna spun că atunci când fac asta este foarte greu să fiu învins. Cea mai dificilă sarcină în tenis este să joci foarte bine peste tot. De aceea The Big Three vor rămâne în istorie, ei sunt incredibili, indiferent de condiții, de suprafața de joc, foarte des câștigă turnee și meciuri nebunești.
Așa că voi da 100% pe terenurile de antrenament, la meciuri, Grand Slam-uri și în turneele din seria Masters pentru a câștiga cât mai multe titluri, a obține cât mai multe puncte și a încerca să fiu numărul unu în lume pentru o lungă perioadă de timp. Nu știi niciodată ce urmează în cariera ta. Vreau să încerc să fiu mai bun decât am fost aici și poate să lupt mai mult", a mai spus Medvedev.
În afară de Daniil Medvedev, care cel mai probabil va mai reveni pe locul 1 ATP, doar doi jucători au avut mandate de lider mondial mai scurte: Carlos Moya, 2 săptămâni, și cel mai scurt mandat îi aparține australianului Pat Rafter, care a petrecut pe locul 1 ATP doar o săptămână. La polul opus, Djokovic e cel mai longeviv lider mondial, cu 361 de săptămâni în prezent. Pe locul 2 e Roger Federer, cu 310 săptămâni, iar podiumul e completat de Pete Sampras, cu 286 de săptămâni pe locul 1 ATP.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37