Indian Wells, primul turneu ATP Masters 1000 al anului, începe astăzi. Fără Novak Djokovic la turneul din California, Rafael Nadal și Daniil Medvedev sunt considerați principalii favoriți la titlul. Cei doi s-au întâlnit deja de două ori în acest an, în finala de la Australian Open și în seminalele de la Acapulco, spaniolul fiind cel care s-a impus de fiecare dată.
În ciuda celor două înfrângere, Chris Evert consideră că se poate face cu greu o departajare între Nadal și Medvedev. Forma în care se află Nadal la începutul acestui an îi dă un avantaj spaniolului, dar Evert nu îl scoate din calcul nici pe Medvedev, fiind convinsă că acesta nu este marcat de înfrângerea de la Melbourne:
"Medvedev și Nadal sunt acum principalii favoriți la Indian Wells. Nu știu dacă poți să îl pui pe Medvedev peste Nadal sau pe Nadal peste Medvedev. Cred că sunt apropiați la toate capitolele. Fiind meciuri cu 2 din 3 seturi, cred că tot ce a fost la Melbourne s-a șters. Cred că mentalitatea unui campion poate șterge asta. A trecut suficient timp.
BNP Paribas Open
Clasamentul ATP are, de azi, un nou lider: Novak Djokovic. Schimbări importante la vârf
21/03/2022 LA 10:13
Nadal, de când a luat acea pauză, a devenit mai proaspăt, mai concentrat. Cred că Nadal este mult mai puternic după accidentarea la picior. Dacă se vor întâlni din nou, cred că va conta mai mult forma lui Nadal decât faptul că terenurile de la Indian Wells", a spus Chris Evert pentru Eurosport.
Citește și:

"Daniil Medvedev merită să fie numărul 1 mondial", crede Chris Evert

În urmă cu două săptămâni, în urma înfrângerii lui Novak Djokovic de la Dubai în fața lui Vesely, Daniil Medvedev a devenit noul număr 1 mondial. Din nefericire pentru el, el a devenit liderul clasamentului mondial chiar în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, lucru care a umbrit performanța sa.
"Îmi pare rău de orice jucător care vine din acea parte a lumii și care are familia sau rădăcini acolo, fie că vorbim despre Ucraina, Rusia sau Belarus. Va fi o povară mare pentru acești jucători, când vor încerca să joace.
Pentru a evolua la cel mai înalt nivel, trebuie să fii concentrat pe tenisul tău, iar acum nu este cazul. Așa că trebuie să înțelegem acești jucători dacă nu vor reuși să evolueze așa cum ne-au obișnuit. Sunt lucruri mult mai importante în viață decât un meci de tenis.
Cred că Medvedev, cu performanțele sale, merită să fie numărul 1 mondial. Este un campion. S-a obișnuit cu victoriile pe marile scene. Iar jocul său s-a dezvoltat foarte mult și e greu să îi găsești slăbiciuni", a mai spus Chris Evert.
Turneul ATP Masters 1000 de la Indian Wells va fi transmis în România de Eurosport 2 și Eurosport Player.
BNP Paribas Open
Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am amețit"
21/03/2022 LA 09:14
BNP Paribas Open
Incredibil: toată echipa lui Taylor Fritz a încercat să îl convingă pe american să nu joace cu Nadal
21/03/2022 LA 07:36