Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eșec neașteptat pentru Simona Halep! A fost învinsă la Indian Wells de nr. 100 mondial

Cristian Mihală

Actualizat 11/10/2021 la 04:25 GMT+3

Reprezentanta României a părăsit devreme turneul din California, în turul 3, după 5-7, 4-6 cu Aliaksandra Sasnovich.

Halep - Sasnovich, în turul 3 la Indian Wells 2021

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep este nevoită să revină acasă după numai două jocuri la Indian Wells. Într-o noapte în care au fost învinse și celelalte două reprezentante, Irina Begu și Sorana Cîrstea, nr. 17 WTA a cedat neașteptat, în fața unei adversare clasată cu 83 de locuri mai jos.
Aliaksandra Sasnovich nu mai legase trei victorii la rând din 2019, iar când a văzut tragerea la sorți, cu Emma Răducanu și Simona Halep, posibile adversare în primele tururi, și-a procurat și bilete de întoarcere acasă. Sportiva din Belarus a intrat fără nicio presiune pe teren, a jucat dezinvolt și a ținut pasul cu Simona în debutul jocului, până la 3-3, când a revenit de la 40-0 și a realizat primul break al jocului. Din acel moment, Sasnovich a căpătat și mai multă încredere și a jucat agresiv, reușind să se impună în toate momentele cheie.
Simona Halep a avut control asupra jocului doar la jumătatea setului doi, când de la 5-7, 0-2 a câștigat trei game-uri la rând și a avut și minge de break de 4-2. Nu a fructificat-o, iar de aici adversara a simțit că poate câștiga, a lovit în continuare în forță mingea, iar la final a produs o mare surpriză.

Simona Halep - Aliaksandra Sasnovich, LIVE TEXT

Setul 2
  • 4-6 / Simona Halep este nevoită să se recunoască învinsă după o oră și 39 de minute de joc.
  • 4-5 / Veștile nu sunt foarte bune. Sasnovich realizează un nou break în game-ul 9 și va servi pentru meci.
  • 3-3 / Sasnovich egalează după un game destul de intens și spectaculos în același timp, în care Simona a avut și o minge de 4-2.
  • 3-2 / Simona a preluat inițiativa și este pentru prima dată în avanatj în setul secund.
  • 2-2 / Break Simona Halep! Românca a echilibrat setul secund.
  • 1-2 / Halep întrerupe o serie de patru game-uri adjudecate de adversară.
  • 0-2 / Sasnovich tranșează în favoarea ei toate momentele cheie. Simona a avut o șansă de re-break, dar sportiva din Belarus a servit foarte bine pe finalul game-ului.
  • 0-1 / Simona Halep își cedează serviciul în debutul setului doi. Lucrurile se complică.
Setul 1
Simona Halep, la Indian Wells 2021
  • 5-7 / Set Aliaksandra Sasnovich! Sportiva din Belarus s-a impus după 53 de minute, revenind de la 0-30 în acest ultim game.
  • 5-6 / Sasnovich este din nou în avantaj. A returnat în forță și va servi pentru a doua oară pentru câștigarea setului.
  • 5-5 / Simona are o reacție de mare campioană și face break-ul în cel mai important moment al primului set. Primul break a venit după 43 de minute de joc.
  • 4-5 / Simona rezistă în primul set, dar a avut din nou emoții pe propriul serviciu. Adversara joacă dezinvolt.
  • 3-5 / Jucătoarea clasată pe locul 100 WTA și-a consolidat break-ul cu un game la zero pe propriul serviciu.
  • 3-4 / Sportiva din Belarus rupe echilibrul primului set. A revenit de la 0-40 și a realizat break-ul cu a doua șansă avută la dispoziție.
  • 3-3 / Sasnovich s-a impus în primul game cu 8 puncte. Au apărut și primele momente de nervozitate ale Simonei.
  • 3-2 / Deocamdată, serviciul celor două jucătoare este de neatins. Nicio șansă de break în primele 5 game-uri, dar Simona este în avantaj. Ea are sută la sută puncte câștigate cu serviciul 2!
  • 1-1 / Sasnovich a câștigat toate cele 4 puncte din game-ul doi al întâlnirii cu primul serviciu.
  • 1-0 / Simona Halep a început la serviciu acest meci, iar primul game l-a câștigat fără probleme, la 15. Românca încearcă să fie agresivă încă de la primele schimburi.
articolul inițial
După un an de coșmar, în care a avut parte de accidentări, Simona Halep pare în sfârșit aproape de forma care a făcut-o numărul unu mondial și câștigătoare la Roland Garros și Wimbledon. Românca mai are puțin de împunătățit la capitolul fizic, însă speră ca disputele din primele tururi la Indian Wells să o aducă unde vrea din punct de vedere al deplasării și rezistenței în teren.
Beneficiind de statutul de cap de serie, Simo nu a evoluat în primul tur, iar în manșa secundă a avut un duel relativ dificil, cu Marta Kostyuk, de care a trecut cu 7-6, 6-1.
"Mereu mă simt foarte bine când mă întorc aici. Sunt foarte fericită că sunt sănătoasă și să joc în octombrie aici este ceva special, deoarece eram obişnuite să jucăm în martie, dar este foarte frumos din partea organizatorilor să ţină acest turneu, în acest an şi le mulţumesc.. Mi-a lipsit tenisul, încerc să fiu mai agresivă, să îmi îmbunătățesc jocul. Atitudinea mea nu a fost una grozavă, dar încă muncesc la asta și a fost o plăcere să câștig astăzi. Vă mulțumesc tuturor care ați venit", a spus Simona imediat după meciul câștigat împotriva ucrainencei.
Acum, Simo va avea în față o adversară care, pe hârtie, e la îndemână: Aliaksandra Sasnovich (27 de ani), din Belarus. Numărul 100 WTA, adversara româncei nu a câștigat vreun turneu WTA, dar are 11 ITF-uri în palmares. Cu optime la Wimbledon 2018, Sasnovich nu e o adversară de neglijat, dovadă ce a pățit Emma Răducanu, în turul secund.
CITEȘTE ȘI:

Halep - Sasnovich, Indian Wells 2021 | Sportiva din Belarus, victorie cu Emma Răducanu

Răducanu (18 ani) venea după 10 victorii consecutive la Flushing Meadows, unde a cucerit primul său titlu de Mare Şlem fără să piardă niciun set, după ce trecuse anterior de calificări. În urma acestui acestui succes neaşteptat, ea a făcut un salt impresionant în clasamentul mondial, care i-a oferit şi statutul de cap de serie la competiţia californiană (nr.17), fiind scutită de primul tur.
Sasnovich nu i-a dat nicio șansă britanicei, împiedicând astfel duelul așteptat de toată lumea, dintre Simona Halep și Emma Răducanu.
"Am văzut câteva dintre meciurile ei de la Wimbledon și US Open. E o fată foarte talentată, are un forehand foarte puternic. Încearcă mereu să fie foarte agresivă, dar am reușit un meci foarte bun. Sunt extrem de mulțumită de cum am jucat. Nu m-am gândit că ea a câștigat US Open și eu am ieșit acolo din primul tur, am ieșit pe teren și am încercat să mă bucur de partidă. Am făcut totul corect și sunt foarte fericită că am învins, normal", a spus Sasnovich, potrivit wtatennis.com.
Halep și Sasnovich s-au întâlnit o singură dată până în prezent, la Wimbledon 2019. Sportiva noastră s-a impus cu 6-4, 7-5 în ceea ce a reprezentat poate cel mai greu meci al său de la acea ediție istorică, în care și-a adjudecat trofeul fără set pierdut.
Traseul virtual al Simonei Halep, la Indian Wells
  • Turul 3 - Sasnovich
  • Optimi - Kvitova/Azarenka
  • Sferturi - Svitolina/Pegula
  • Semifinale - Swiatek/Leylah Fernandez
  • Finală - Karolina Pliskova/Krejcikova/Sakkari

Indian Wells: Halep intră în arenă după Begu și Cîrstea

Emoțiile românilor la Indian Wells nu vor fi direcționate doar căte Simona Halep. Prima care intră pe teren în turul 3 de la Indian Wells este Sorana Cîrstea. Jucătoarea din Târgoviște, numărul 40 mondial, are un meci infernal cu Elina Svitolina, numărul 7 WTA. Ucraineanca a câștigat fără emoții ambele meciuri directe de până acum în minim de seturi. În primul meci de la Indian Wells, Sorana Cîrstea s-a impus în două seturi în fața japonezei Misaki Doi, într-un meci care a durat o oră și 5 minute. Doar 4 minute mai mult a stat pe teren Svitolina care s-a impus lejer în disputa cu Martincova. Duelul Sorana Cîrstea - Elina Svitolina va începe în jurul orei 22.30.
Și Irina Begu s-a simțit perfect în California. Jucătoarea din București, numărul 61 mondial, s-a impus în două seturi atât în fața Fionei Ferro, cât și în meciul cu favorita Jil Teichmann. Begu va avea o adversară din Statele Unite în turul al treilea. Shelby Rodgers (41 WTA) a jucat foarte bine până acum la Indian Wells. După o victorie muncită cu Kalinina, Rodgers s-a distrat în turul 2. Americanca a stat pe teren doar o oră și 2 minute în meciul câștugat cu 6-2, 6-2 în fața slovacei Kucova.
Există o singură disputa directă între cele Irina și Shelby: Rodgers s-a impus clar, acum 5 ani, la Roland Garros, în 2 seturi, cu 6-3. 6-4.
După ce Cîrstea și Begu își vor fi terminat disputele din turul 3, Simona Halep va intra în arenă, în jurul orei 1:00. În cazul unei victorii, fostul număr unu mondial va avea parte în optimi de o dispută de foc, împotriva învingătoarei din duelul Azarenka - Kvitova.
Cotele la câștigarea Indian Wells feminin
  • Iga Swiatek - 7
  • Simona Halep - 10
  • Karolina Pliskova - 10
  • Barbora Krejcikova - 12
  • Elina Svitolina - 12
  • Leylah Fernandez - 14
  • Jessica Pegula - 14
  • Maria Sakkari - 16
  • Bianca Andreescu - 18
Duelul Simona Halep - Aliaksandra Sasnovich, din turul 3 de la Indian Wells, va avea loc în această noapte, după ora 1:00, și va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo