Britanica Emma Răducanu (18 ani) a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care câştigă un turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o finala US Open pe Leylah Fernandez. Succesul este şi mai impresionant în condiţiile în care Răducanu, numărul 150 mondial înaintea acestei competiţii, a câştigat toate cele zece meciuri disputate la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set. Ultima jucătoare care reuşise acest lucru a fost americanca Serena Williams, în 2014. Emma a realizat această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago.
CITEȘTE ȘI
CÂT CÂȘTIGĂ ÎN PREZENT EMMA RĂDUCANU DIN CONTRACTELE CU NIKE ȘI WILSON ȘI CE OFERTE ARE PE MASĂ. 12 BRANDURI O CURTEAZĂ
Tenis
Cine l-a făcut pe John Isner "să se simtă mic": "Până și cu Nadal pe zgură am avut mai multe șanse"
ACUM 8 ORE

Bollettieri a radiografiat jocul Emmei Răducanu

În aceste condiții, mulți specialiști s-au grăbit să anunțe hegemonia lui Răducanu, inclusiv Mats Wilander susținând că sportiva va câștiga cel puțin 10 titluri de Grand Slam. Nu la fel de optimist este Nick Bollettieri (venerabilul antrenor, ajuns la 90 de ani), care a văzut în cariera sa fantastică multe talente enorme irosindu-se. Totuși, americanul a remarcat o serie de atu-uri care o pot face pe Emma Răducanu o mare campioană, dar doar timpul va demonstra dacă își va atinge potențialul. Deocamdată, succesul istoric de la US Open îi garantează Emmei un loc în istoria tenisului, dar nu oferă garanții pe termen lung.
"Am lucrat cu 10 jucători care au fost pe locul 1 în lume și care au câștigat o mulțime de Grand Slam-uri. Am fost antrenorul lui Agassi în 1992 când a câștigat Wimbledon și am văzut-o pe Sharapova mulțumindu-mi la 17 ani, în 2004, pe Center Court (n.r. după câștigarea Wimbledonului). Pot spune că știu ce îți trebuie pentru a deveni un multiplu campion de Grand Slam. E nevoie de un amestec magic de talent, etică de lucru, capacitate fizică, rezistența mentală și dorința de a fi mereu mai bun.
Meteoritul zâmbitor al Marii Britanii, Emma Răducanu, a câștigat luna aceasta US Open. Dar pot spune că ar putea deveni una dintre cele mai bune din istorie? Nu! Sportul este mult mai complex. Am fost șocat să văd că Emma a câștigat turneul cu o ușurință incredibilă, fără să cedeze vreun set și devenind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un Grand Slam. Am fost impresionat de capacitatea fizică a Emmei în finala cu Leylah Fernandez. Controlul mental al Emmei de-a lungul reușitei sale fără precedent a fost minunat. Nu a cedat! A zâmbit și a câștigat.
Este remarcabilă versatilitatea ei. Face bine toate elementele de bază, dar mi-a captat atenția în special prin mișcarea picioarelor. Asta este piatra pentru tot. Uitați-vă la Roger Federer. Abilitatea Emmei de a lovi bine mingile dificile a fost remarcabilă. Să lovești mingea bine este o cerință de bază, dar dacă o faci constant ieși în evidență. Dar să fim realiști. Următorul turneul de Grand Slam al Emmei ne va spune totul. Vom vedea cum rezistă la faimă, după ce a făcut ceva ce nu a făcut nimeni.
Nu pot spune că știu cu siguranță că va fi una dintre cele mai bune din lume. Văd potențial și multe lucruri pozitive. Sper că va continua să urce. Dar s-o ia ușor, să respire. Lăsați-o să-și găsească drumul. Dacă i-aș da un sfat, i-aș spune să nu fie niciodată mulțumită. Fă mai mult! Când ești mulțumită cu puțin, o să începi să cobori", a explicat Nick Bollettieri pentru Daily Mail.
Tenis
Higgins, "rușinat" de retragerea lui Federer: "Cum ar fi să-l țin pe O'Sullivan de mână și să plâng"
ACUM 10 ORE
Rakuten Japan Open Tennis Championships
Tiafoe, în urma criticilor primite după Laver Cup: "Nu am de gând să-i cer scuze lui Federer"
03/10/2022 LA 20:27