Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doar două cuvinte a scris Novak Djokovic, după revenirea lui Rafa Nadal. Reacția de clasă a sârbului

Maria Olteanu

Actualizat 02/01/2024 la 19:17 GMT+2

Rafa Nadal a revenit cu victorie pe terenul de tenis, după aproape un an de absență. Ibericul a trecut de Dominic Thiem în două seturi, iar întoarcerea sa a fost comentată de mai mulți oameni din circuit. Rivalul Novak Djokovic a scris și el un mesaj scurt pentru iberic.

Rafa Nadal, en el torneo ATP Brisbane

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal a revenit cu victorie în circuitul ATP, la simplu. Spaniolul pierduse la dublu, dar s-a impus în primul tur la Brisbane în fața lui Dominic Thiem, de care a trecut în două seturi, 7-5, 6-1, după o oră și 30 de minute de joc.
Nadal nu a mai jucat de când a suferit o înfrângere surprinzătoare în turul al doilea în fața lui MacKenzie McDonald la ediția din acest an a Australian Open, în ianuarie. Super-campionul spaniol a suferit o operație la șold la începutul verii și a lipsit de la Roland Garros, Wimbledon și US Open. Nadal, care a obținut al 22-lea său Grand Slam la Roland Garros 2022, s-a pregătit cu diverși tenismeni din Top 100 ATP pentru revenirea pe teren după luni întregi de reabilitare.
"Matadorul" a etalat un nivel extrem de ridicat în jocul contând pentru turul întâi al turneului de 250 de puncte de la Brisbane, ultimul antrenament înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care va putea fi urmărit pe Eurosport.
Ibericul a jucat foarte bine, semn că se simte excelent pe teren, ceea ce este o veste îmbucurătoare, ținând cont de cât de lungă a fost perioada sa de inactivitate.
Revenirea lui Nadal a fost comentată și de rivalul Novak Djokovic, care a stat cu ochii pe întoarcerea ibericului.
Nole a postat un mesaj scurt, dar cuprinzător, după primul meci al lui Nadal: "Welcome back!"(n.r. "Bine ai revenit!").
Prima rachetă a lumii le-a transmis același mesaj și lui Naomi Osaka, respectiv Emma Răducanu, și ele într-o situație similară cu cea a lui Nadal.

RAFA NADAL, PRIMIT CU BRAȚELE DESCHISE LA REVENIREA ÎN ATP! MESAJ SUPERB AL LUI CARLOS ALCARAZ

Revenirea lui Nadal în circuit a fost salutată de Alcaraz, care a transmis un mesaj superb pe Instagram. Carlitos îl are drept model pe Nadal, iar cei doi s-ar putea înfrunta la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.
"Ce bucurie să te văd din nou pe teren, Rafa", a scris Alcaraz pe Instagram.
Nadal, acum locul 672 ATP, a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a trece de Thiem, locul 98 ATP, venit din calificări. Rafa, câştigător a 22 de titluri de Grand Slam, s-a accidentat la şold în timpul meciului pierdut anul trecut în turul secund la Australian Open, iar în luna iunie a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
În ciuda absenţei, ibericul a arătat un nivel neaşteptat de bun, impresionând în primul rând cu serviciu (doar 6 puncte pierdute şi nicio şansă de break oferită lui Thiem). Deşi e prematur ca cineva să se pronunţe în legătură cu şansele "Matadorului" în turneele mari, atunci când în faţă îi vor fi Djokovic, Sinner, Medvedev sau Alcaraz, e limpede că spaniolul e pe drumul cel bun, iar acest succes va conta mult în plan mental.
"Vă mulţumesc pentru sprijin şi încrederea investită în mine, a fost o zi plină de emoţie. A fost un an greu, poate cel mai dificil din cariera mea, dar sunt foarte fericit că m-am întors şi am jucat bine.
Cred că am evoluat la un nivel corespunzător încă din acest prim meci, sunt foarte mulţumit de modul în care am evoluat. Primul set a fost extrem de echilibrat, dar am făcut diferenţa la 6-5 cu un break. A fost o partidă bună", a spus Rafa pe teren, după un meci care a consemnat mai multe lovituri direct câștigătoare decât neforțate.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo