Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Este cu adevărat incredibil". Rafa Nadal l-a impresionat pe Boris Becker la revenirea în circuitul ATP

Maria Olteanu

Publicat 02/01/2024 la 21:47 GMT+2

Rafa Nadal a revenit cu o victorie impresionantă în circuitul masculin. După o pauză de aproape un an, "Matadorul" a arătat extraordinar la turneul de la Brisbane, ultima pregătire înaintea primului Grand Slam al anului 2024. Ibericul a fost ovaționat de mai mulți oameni din tenis pentru modul în care a arătat după aproape un an de pauză.

Spain's Rafael Nadal and partner Marc Lopez hit a return against Australia's Max Purcell and Jordan Thompson during their men's doubles match at the Brisbane International tennis tournament in Brisbane on December 31, 2023.

Credit imagine: Getty Images

Fără meci la simplu de la înfrângerea suferită la Openul Australiei, în ianuarie 2023 (după care a suferit două operaţii la şold care l-au ţinut departe de teren şi au pus sub semnul întrebării cariera sa sportivă), Nadal (672 ATP) a revenit marți pe teren, la simplu, cu un succes categoric în fața fostului câștigător de la US Open cu 7-5, 6-1, Dominic Thiem.
"Matadorul" a etalat un nivel extrem de ridicat în jocul contând pentru turul întâi al turneului de 250 de puncte de la Brisbane, ultimul antrenament înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care va putea fi urmărit pe Eurosport.
Ibericul a jucat foarte bine, semn că se simte excelent pe teren, ceea ce este o veste îmbucurătoare, ținând cont de cât de lungă a fost perioada sa de inactivitate.
Boris Becker nu a putut ignora momentul revenirii lui Nadal în circuit, având numai cuvinte de laudă la adresa ibericului, care a arătat o formă de zile mari.
După compatriotul său și actualul număr 26 mondial Davidovich Fokina și fostul număr 1 mondial la dublu, Paul McNamee, a venit rândul lui Boris Becker să-și exprime admirația pentru jucătorul spaniol.
"Rafael Nadal este cu adevărat incredibil. Nu a mai jucat de peste 350 de zile după operația la șold și l-a învins pe Dominic Thiem cu 7–5, 6–1 în primul tur la Brisbane", a scris antrenorul lui Holger Rune, pe Twitter.

POVESTEA GENIALĂ A URMĂTORULUI ADVERSAR AL LUI RAFA NADAL

Rafa Nadal a obținut o victorie la primul meci de la revenirea în circuitul ATP. Spaniolul l-a învins pe Dominic Thiem, iar în optimile competiției va da peste Jason Kubler, cu care nu s-a mai întâlnit niciodată până acum.
Australianul a devenit numărul 1 la juniori, atât la simplu, cât și la dublu și a petrecut 4 sezoane jucând doar pe anumite suprafețe de joc pentru a-și proteja articulațiile de la genunchi.
Originar din Brisbane, cariera sa a fost pe o pantă ascendentă, iar comparațiile cu Nadal au început în 2010, anunță Marca. Cei doi erau singurii jucători care terminaseră neînvinși la Cupa Mondială și Cupa Davis pentru juniori.
Cu toate acestea, cariera sa a fost măcinată de accidentările repetate la genunchi. A suferit o primă operație pe vremea când avea doar 14 ani, iar apoi a mai suferit încă 5 până la vârsta de 23 de ani.
Până la vârsta de 20 de ani, Kubler a fost nevoit să joace exclusiv pe zgură pentru a nu forța genunchiul. S-a întâmplat între 2012 și 2016, iar în cele din urmă el a decis să părăsească circuitul ATP.
Doar 14 cenți mai erau în contul său, moment în care a hotărât să se apuce de antrenorat. A revenit în ATP, iar în aprilie 2023 a atins cea mai bună clasare a sa: locul 63 în lume. Astăzi are peste 2 milioane de dolari câștigați și singurul lui gând este să se mențină sănătos. Calificarea în optimile de la Brisbane i-a asigurat încă un cec în valoare de 11.000 de euro.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo