Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Jelena Ostapenko și-a vărsat nervii pe arbitru în timpul înfrângerii dramatice de la Brisbane

Ion Alexandru

Publicat 05/01/2024 la 07:58 GMT+2

Știrile dimineții | Jelena Ostapenko a pierdut în trei seturi, 5-7 în decisiv, cu Vika Azarenka. Fosta câștigătoare de la Roland Garros a urlat la arbitru în timpul meciului de la Brisbane și riscă o nouă amendă ursturătoare. Coco Gauff își continuă seria victoriilor scurte de la Auckland, iar imaginile surprinse la Belgrad în timpul derby-ului de baschet Steaua Roșie - Partizan sunt superbe!

Jelena Ostapenko

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

Jelena Ostapenko a făcut scandal la Brisbane

Jelena Ostapenko a dat vina pe arbitru după înfrângerea de la Brisbane. Vika Azarenka (23 WTA), favorită numărul 8 în turneul australian, a debutat bine cu un prim set câștigat cu 6-3. Ostapenko (numărul 12 WTA) a egalat situația la seturi și calificarea în semifinale s-a decis într-un decisiv care a durat o oră și 9 minute.
Ostapenko a fost deranjată de deciziile arbitrului de scaun și a protestat vehement la o minge care a decis game-ul 9 din setul 3.
"Nu vreau să mai arbitrezi vreun meci al meu. Nu o să mă mai arbitrezi vreodată. Tu distrugi meciurile mele!" a strigat Ostapenko.
Azarenka s-a impus în decisiv cu 7-5 și va juca în semifinale la Brisbane. În vârstă de 34 de ani, Azarenka este prima câștigătoare a turneului de la Brisbane. În 2009, bielorusa s-a impus cu 6-3, 6-1 în finala cu Marion Bartoli. Azarenka a mai câștigat turneul australian și în 2016 după un succes cu Angelique Kerber.
Reacția bielorusei după scandalul făcut de Ostapenko a fost haioasă:
"Când joci cu Jelena uneori este nevoie să-și pui o cască și să încerci să rămâi acolo".

Coco Gauff, în formă maximă la Auckland

Coco Gauff continuă să dea de pământ cu adversarele de la Auckland. Câștigătoarea de la US Open a trecut în doar 54 de minute de Gracheva (numărul 42 WTA) și este în semifinale. Gauff a câștigat cu 6-1, 6-1 și are 6-0 la seturi în turneul din Noua Zeelandă. Cu 5 ași și fără să fie nevoită să salveze vreo minge de break, americanca lansează un avertisment către Swiatek și Sabalenka înainte de Australian Open.
În semifinala de la Auckland, Gauff va juca împitriva unei alte americance, Emma Navarro. Aceasta este fiica unui bancher miliardar din New York și a urcat până pe locul 31 WTA după o serie de victorii în turnee ITF.

Cea mai frumoasă atmosferă din baschet este la Belgrad

Derby-ul Serbiei jucat aseară în Euroligă s-a disputat într-o atmosferă de vis. 20 de mii de fani ai celor de la Steaua Roșie Belgrad au făcut show în Stark Arena și echipa lor s-a impus cu 88-72. Veteranul de 36 de ani Milos Teodosic, fost la Los Angeles Clippers, a fost motorul celor de la Steaua Roșie Belgrad.
Ambele echipe sunt în luptă pentru calificarea mai departe. Partizan este prima sub linie, pe locul 11 cu 10 victorii din 19 meciuri, în timp ce Steaua Roșie a urcat pe locul 13 cu 8 victorii. Primele 10 echipe trec de grupă și merg în faza eliminatorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo