Emma Răducanu a atras toate privirile la ediția din acest an a US Open, unde s-a impus în finală în două seturi, în fața sportivei Leylah Fernandez, adjudecându-și primul titlu de Grand Slam din carieră.
După încheierea competiției de la Flushing Meadows, sportiva a vorbit despre atitudinea ei față de educație. Jucătoarea de tenis în vârstă de doar 18 ani a declarat că ar fi avut alte opțiuni dacă nu ar fi reușit să se afirme în tenis, iar asta datorită faptului că nu a renunțat la studii pentru sport.
"Desigur, am visat întotdeauna la sport, turnee și victorii. Dar nu am renunțat niciodată la studii. Școala este o parte importantă a vieții mele, iar cunoștințele mă ajută.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12
Nu am cerut niciodată prea mult de la mine. Nici la școală, nici în carieră. Nu mi-am spus nimic de genul: 'Dacă nu voi intra în Top 100, voi renunța la tenis'. Dar educația mi-a oferit o variantă de rezervă în cazul în care m-aș fi accidentat sau aș fi întâmpinat alte probleme. Dacă nu aș fi reușit în tenis, aș fi avut alte opțiuni", a declarat Emma Răducanu, citată de site-ul GoTennis.

Interes uriaș în Marea Britanie pentru finala Emmei Răducanu la US Open

Victoria Emmei Răducanu la US Open asupra canadiencei Leylah Fernandez a depășit valoarea maximă de 7,9 milioane de telespectatori în Marea Britanie, atinsă de BBC la Wimbledon în acest an.
Campioana surprinzătoare de la Flushing Meadows a fost urmărită de 9,2 milioane de telespectatori, în timp ce se pregătea să cucerească trofeul. Cifra a fost echivalentul a 40 la sută din audiența totală pentru același intervalul orar. În rândul tinerilor între 16 și 34 de ani audiența a fost și mai mare, de 48%.
Audiența în Marea Britanie a fost peste valoarea maximă de la Wimbledon din acest an și a adunat mai mult de jumătate din cele 17,29 milioane de britanici care l-au urmărit pe Andy Murray triumfând la Wimbledon în 2013.

US Open: Top 5 puncte reușite de Emma Răducanu la un Flushing Meadows de vis

Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50
Tenis
Emma Răducanu s-a despărțit încă o dată de antrenorul ei! Cu cine colaborează în prezent
12/10/2022 LA 08:03