Federația de Tenis din Serbia face prea puține pentru a sprijini tinerii foarte talentați. În fapt, e o problemă existentă în multe țări din Est, Rybakina, câștigătoarea de la Wimbledon, fiind nevoită să plece din Rusia în Kazakhstan tot din acest motiv.
În acest context, mulți jucători talentați aleg să își abandoneze carierele, neavând cum să susțină financiar un sport atât de scump.

Djokovic, gest uriaș pentru Hamad Medjedovic

Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 6 ORE
Hamad Medjedovic, un sârb de 19 ani destul de talentat, locul 259 în lume, a fost la un pas să îi spună "adio" tenisului, din lipsă de fonduri, dar marea șansă a puștiului s-a numit Novak Djokovic. Învingătorul de la Wimbledon l-a luat sub "aripa" sa pe tânăr, după cum a dezvăluit chiar tatăl acestuia, care nu are cuvinte să exprime cât a făcut Nole pentru familia sa.
"Novak chiar face tot posibilul pentru Hamad. Din toate punctele de vedere: financiar, mental și social. Îmi amintesc de o conversație cu Novak. Am vorbit în mod special despre etapele carierei lui Hamad. Și atunci, vă spun sincer, m-am ciupit pentru a mă convinge că ce se întâmplă e real. Mi-a zis: "Edo, nu fac asta pentru bani! Pur și simplu, rolul meu și sarcina mea este să ajut. Ce fel de persoană aș fi dacă nu aș ajuta copiii? Cine merită, cine iubește tenisul va obține mereu rezultate. Mâine, când Hamad va reuși, vei lua și tu pe cineva pe care îl vei ajuta!". M-am tot ciupit, nu îmi venea să cred. Aceste lucruri par puțin străine pentru lumea în care trăim, dar slavă Domnului că există oameni ca Djokovic pentru care banii nu sunt totul", a dezvăluit Eldin Medjedovic petnru welovetennis.fr.
Hamad Medjedovic ar fi fost cu siguranță mult mai sus în clasamente în acest moment, dacă ultimii ani nu i-ar fi fost blocați de imposibilitatea de a participa la turnee. El a jucat până acum 4 finale de turnee Challenger și ITF, toate câștigate în minimum de seturi.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 9 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 10 ORE