Mihaela Buzărnescu a fost învinsă sâmbătă, în cea de a 4-a partidă dintre România și Italia din play-off-ul Fed Cup, în două seturi, scor 5-7, 6-7. România a pierdut astfel confruntarea cu Italia, fără ca meciul de dublu să se mai joace, soarta confruntării fiind deja stabilită după duelul dintre Mihaela Buzărnescu și Elisabetta Cocciaretto.
Primul set a fost unul epuizant pentru ambele jucătoare, game-ul doi durând peste 15 minute, cu un total de 25 de mingi jucate, pierdut din păcate de Buzărnescu. Un game asemănător a fost și cel de al 6-lea, cu 21 de mingi jucate, câștigat de data aceasta de Buzărnescu. Românca a reușit să se mențină aproape până la 5-5, pierzând ultimul game pe propriul serviciu, Cocciaretto câștigând setul cu 7-5. Setul 2 a fost la fel de disputat, dus până la tie-break, unde italianca s-a impus, aducând punctul decisiv pentru Italia.

Ce urmează pentru România în Fed Cup după eșecul cu Italia

Tenis
Mouratoglou a vrut să antreneze o altă jucătoare din România înainte de Halep! "A insistat să mă ia"
12/11/2022 LA 18:00
În urma rezultatului înregistrat în cele două zile de concurs, vineri și sâmbătă, Italia va cotinua să evolueze în Grupa Mondială a Fed Cup (calificările pentru ediția din 2022). De partea cealaltă, România a părăsit Grupa Mondială a competiției, urmând să joace în Grupa I a Zonei Euro-africane. Fără să aibă la dispoziție jucătoare ca Simona Halep, Irina Begu sau Jaqueline Cristian, trupa condusă de Monica Niculescu a retrogradat astfel din Grupa Mondială.
https://i.eurosport.com/2021/04/17/3115942.png
În conformitate cu noul format al competiției pe echipe, România iese din elita Fed Cup după trei sezoane în care au reușit atât de multe victorii excepționale. "Tricolorele" au urcat în Grupa Mondială în anul 2018, după ce au câștigat play-off-ul cu Elveția, scor 3-1 la Cluj-Napoca. În 2019, România a disputat o semifinală contra Franței, pierdută la limită în meciul de dublu cu 2-3, în deplasare, la Rouen. Din cauza înfrângerii încasate de la Italia, România va evolua în a doua urnă valorică a Fed Cup. Jucătoarele pe care le va convoca Monica Niculescu vor întâlni naționale precum Serbia, Croația, Bulgaria, Estonia sau o altă echipă învinsă în play-off-ul din acest weekend.
Echipele învinse în acest weekend sunt Japonia, China, Brazilia, Serbia, Mexic, România, Kazahstan și India. Din Grupa I fac parte 11 echipe în sezonul viitor: România, Serbia, Estonia, Croația, Slovenia, Suedia, Austria, Bulgaria, Turcia, Georgia și Danemarca. Dacă se vor impune în prima confruntare din 2022, programată în luna februarie, româncele ar urma să dispute un nou baraj de accedere în Grupa Mondială în luna aprilie. Chiar și așa, înfrângerea cu Italia se dovedește a avea un preț destul de mare, asta pentru că dacă România câștigă ambele confruntări din 2022, va mai juca în Grupa Mondială de abia la începutul lui 2023.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep a primit un sfat prețios de la Buzărnescu în contextul suspendării: "Eu asta aș face"
12/11/2022 LA 16:43
Transylvania Open
Gabriela Ruse, în turul doi la Transylvania Open, după o revenire de excepție cu Harmony Tan
11/10/2022 LA 15:12