Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a descris pentru ESPN ce arme ar trebui să aibă jucătorul perfect în tenisul mondial masculin. Marele campion sârb a luat câteva arme de la mai mulți dintre rivalii lui din circuit, însă nu l-a inclus pe unul dintre cei mai marii tenismeni din istorie, Roger Federer.
Elvețianul nu a fost luat în calcul la niciunul dintre capitolele despre care Nole a fost întrebat. Cel mai des a fost ales Rafael Nadal, celălalt uriaș rival al sârbului. Mai jos puteți parcurge interviul pe care Novak Djokovic l-a acordat pentru ESPN.
Cel mai bun jucător din lume?
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 19 ORE
Nadal. De ce? Pentru că e Nadal.
Cel mai bun forehand?
Nadal. Are unul dintre cele mai bune forehand-uri din toate timpurile. Atât de mult tospin, mingea este greu de returnat. Are variație în lovitură, poate juca și plat. Găsește foarte bine culoarele, deschide foarte bine terenul. Este arma lui cea mai constantă și cu ajutorul căreia își construiește jocul. Atacă foarte bine cu forehand-ul, dar se și apără la fel. Face foarte bine tranziția din defensivă în ofensivă cu ajutorul acestei arme.
Cel mai bun backhand?
Probabil cel al lui David Goffin. Îmi place mult această lovitură a lui cu două mâini. Este o execuție destul de plată, îi place să lovească mingea devreme, din urcare. Dictează ritmul cu această lovitură și nu ratează prea mult de pe partea de backhand. Are o mișcare naturală atunci când execută reverul. Trimite la fel de bine în cross, dar și în lungul liniei.
Cel mai puternic din punct de vedere mental?
Nadal, din nou. Pentru că nu renunță niciodată, are un spirit de luptă fantastic pe care îl aduce pe teren de fiecare dată.
Elasticitate, deplasare?
Monfils. Gael poate să facă aproape orice pe teren, se deplasează incredibil, patinează la fel. Sare foarte bine, este dinamic pe teren ca nimeni altul. Foarte puternic, este atletul perfect.
Cel mai bun serviciu?
Nick Kyrgios. Are un serviciu extraordinar, mișcarea de la serviciu este atât de naturală. Serviciul său este dinamic, foarte greu de citit. Este o armă foarte importantă pentru el indiferent de suprafață.
Cel mai bun retur?
Pot să spun că îl am eu?
Cel mai bun voleu?
Unul dintre băieții de la dublu (n.r. Herbert și Mahut). Mă gândesc mai degrabă la Mahut. Are o <mână> foarte bună, este incredibil de rapid de la fileu.
Jocul de picioare?
Cred că ar fi o combinație între mine, Nadal și Goffin. De asemenea, și Felix are un joc de picioare impresionant (n.r. Auger-Aliassime).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM O ZI
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43