Pandemia (care generează probleme de călătorie și carantină) și faptul că tehnicianul australian e tot mai implicat în proiectul ESPN au făcut ca Halep și Cahill să pună încă o dată stop colaborării. Dar Simo nu rămâne fără antrenor, în echipa sa fiind deja din luna mai și Daniel Dobre, omul care a fost alături de ea la succesul istoric de la Wimbledon 2019.
În primăvară, la 24 de ore după despărţirea de Artemon Apostu-Efremov, campioana noastră a reluat colaborarea cu Daniel Dobre. Simona Halep a obținut cel mai mare succes al carierei - victoria de la Wimbledon 2019 - alături de Daniel Dobre, antrenorul care a lucrat cu ea și la începuturile ascensiunii în tenis, în 2013. Acum, acesta îşi face come-backul în rândul staffului numărului 3 mondial.
"E un om deosebit si mă bucur să îl am din nou alături de mine", a confirmat Halep la momentul respectiv, în exclusivitate pentru AntenaSport.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Daniel Dobre a pregătit-o pe Simona Halep din martie până în octombrie 2019, iar colaborarea lor s-a încheiat în mod surprinzător: "Darren și-a dorit mult să continue cu Daniel Dobre, dar la un moment dat ajunsesem să simt nevoia de o schimbare, nici eu nu mai percepeam foarte bine sfaturile lui, nici el nu mai știa cum să mă abordeze și am decis să întrerupem colaborarea. La noi nu este însă că acum începem și acum terminăm, în acești 5-6 ani am tot lucrat, ne-am despărțit, ne-am reunit. Este un om incredibil, am tot spus-o și o repet, este unul dintre cei mai buni antrenori din România, poate chiar cel mai bun. Am o relație deosebită cu el, nu a fost vorba de o ceartă sau de o neînțelegere, pur și simplu, am simțit nevoia că trebuie să schimb ceva, să am o voce nouă".
Dobre i-a fost deja alături la US Open 2021 și o va ghida în această toamnă, pentru ca la Australian Open, dacă e ferită de accidentări, să fie în forma care a consacrat-o.
CITEȘTE ȘI:
ADEVĂRATELE MOTIVE DIN SPATELE RUPTURII SIMONA HALEP - DARREN CAHILL? CE A DUS LA NOUA DESPĂRȚIRE

Ce urmează pentru Halep în 2021

Simona Halep și-a definitivat programul pentru tot restul anului încă dinainte ca US Open să se fi încheiat. În luna aceasta nu a mai jucat vreun meci după Flushing Meadows, căsătorindu-se, dar luna octombrie se anunță aglomerată.
Astfel, reprezentanta României se va întoarce în Statele Unite la începutul lunii octombrie pentru a participa la Indian Wells, turneu din categoria Premier 1000, care va avea loc în perioada 6-17 octombrie. Imediat după ce își va încheia evoluția la turneul pe care l-a câștigat în 2015, Simona va reveni în Europa unde plănuiește să mai joace la Moscova, la Kremlin Cup (18-24 octombrie, turneu de 500 de puncte) și la Transylvania Open (25-31 octombrie, turneu de 250 de puncte).
După o perioadă complicată pentru ea, Halep a revenit în luna august în competiții. Dar singurul reper care poate fi luat în calcul este turneul de Grand Slam de la US Open, acolo unde a demonstrat că mai are lucruri de spus în tenisul mondial, în ciuda accidentărilor pe care le-a acuzat în ultima perioadă. La Flushing Meadows, Simona a ajuns până în optimile de finală, unde a fost eliminată de Elina Svitolina.
Mats Wilander, expertul Eurosport, a declarat după prezența româncei la US Open, că sportiva trebuie să joace meciuri pentru a ajunge într-o formă optimă la următorul turneu de Grand Slam, la Australian Open.
"Nu contează cât de mult se antrenează, ci are nevoie de meciuri. Trebuie să joace de 2-3 ori pe săptămână în restul sezonului. Are nevoie de 15-20 de meciuri. După aceea urmează pre-sezonul și va fi pregătită pentru Australian Open.
Antrenamentele și lovitul mingii nu îi lipsesc. Lupta din meciuri este cea care îi lipsește. A trecut o perioadă de când nu mai jucase sau câștigase meciuri de top, iar asta poate veni numai participând la turnee. Cred că este pe drumul cel bun. Simona a venit la turneu și cred că a jucat bine, a luptat din greu și a părut să încerce să fie mai agresivă.
Și-a schimbat ușor serviciul, cu o aruncare mai joasă a mingii, și a riscat puțin mai mult. Pentru jucătoarele ca ea, care au ajuns la o vârstă și au făcut o carieră din jocul constant, soluția este să adauge mai multă creativitate, varietate și să fie puțin mai agresive tactic.
Trebuie să urce la fileu puțin și să încerce să facă tot posibilul să mențină intensitatea jocului la fel de crescută ca la 20 de ani, fiindcă asta nu se întâmplă decât dacă își schimbă ușor stilul de joc. Nimeni nu va putea să aibă aceeași intensitate ca la 20 de ani cu un stil de joc neschimbat. Trebuie să-l schimbe pe parcurs pentru a găsi acea intensitate și cred că Simona este pe drumul cel bun din acest punct de vedere", a spus Wilander pentru Eurosport.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02