După ce Djokovic a ajuns la al 20-lea Grand Slam și Nadal a cucerit la Australian Open al 21-lea turneu de Mare Șlem al carierei, mulți dintre specialiști sunt de părere că disputa pentru cel mai bun jucător din istorie a devenit o afacere în doi. Pentru că atât Nole, cât și Rafa sunt la nivel excelent în continuare și pot câștiga alte trofee importante.
Un alt argument e legat de meciurile directe, maestrul elvețian fiind și la acest capitol sub rivalii săi: 16-24 raportul victorii/înfrângeri cu Nadal și 23-27 cu Djokovic.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 11 ORE
SURPRIZA ANULUI ÎN TENIS: FĂRĂ VICTORIE PE HARD ÎN CARIERĂ, ÎN TURNEELE ATP, CERUNDOLO E SEMIFINALIST LA MIAMI

Corretja, despre lipsa de importanță a meciurilor directe în tenis

Alex Corretja, fost număr doi mondial, crede că acest din urmă aspect nu se susține și a venit cu un argument în acest sens: el are palmares pozitiv atât cu Federer, 3-2 (toate victoriile pe zgură) , cât și cu Nadal, 2-0 (ambele dispute au avut loc în 2003, când "Matadorul" avea doar 17 ani).
"E normal că l-am bătut pe Federer de mai multe ori. Și asta ce înseamnă? Nimic. Mă rog, înseamnă că jocul meu în zilele alea, în acele momente, era superior jocului lui, pentru că el era foarte tânăr. Țin minte că greșea enorm cu backhandul și jucam foarte mult spre stânga lui. Pe zgură, era suficient pentru mine să aplic această tactică și să joc cu mingi lungi și înalte. Și pe Nadal l-am prins într-un moment similar, el era și mai tânăr decât Roger. Eu aveam experiență enormă, el deloc. Toate astea sunt insignifiante, nu contează meciurile directe prea mult", a spus Corretja, citat de tennisworldusa.org.
Argumentul lui Corretja stă în picioare până la un punct, pentru că în cazul adus de el în discuție vorbim de jucători care era exponenții a generații diferite. Ibericul finalist la Roland Garros în 1998 și 2001 a prins 1-2 sezoane cu cei doi titani aflați la început de carieră, retrăgându-se ulterior, în timp ce Djokovic, Nadal și Federer joacă împreună de peste un deceniu și jumătate.
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 13 ORE