Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriza anului în tenis: fără victorie pe hard în carieră, în turneele ATP, Cerundolo e semifinalist la Miami

Cristian Mihală

Actualizat 31/03/2022 la 10:50 GMT+3

Francisco Cerundolo este marea surpriză a turneului de la Miami. Văzut drept un jucător de zgură, fără performanțe deosebite, argentinianul a ajuns până în semifinalele competiției din Florida.

ATP Miami - Highlights Monfils - Cerundolo

Credit imagine: Eurosport

Cerundolo este omul momentului în circuitul ATP, grație rezultatelor total neașteptate de la Miami. El a beneficiat aseară de abandonul lui Jannik Sinner pentru a intra în careul de ași al turneului din Florida, dar rezultatul obținut nu ar trebui umbrit de nimic.
Francisco Cerundolo este primul argentinian care să ajungă în semifinale la un turneu de Masters 1000 pe hard, de la Juan Martin Del Potro, în 2018. "Turnul din Tandil" reușea această performanță tot la Miami.
CITEȘTE ȘI:

Cine este Francisco Cerundolo, semifinalistul de la Miami fără victorie pe hard

În vârstă de 23 de ani, Cerundolo va intra în premieră în top 50 ATP după turneul de la Miami. Cu un record de 15-14 la nivel de circuit ATP, puțini s-ar fi așteptat la un asemenea parcurs pentru sud-american.
Tânărul argentinian și-a făcut debutul în circuit abia în 2019, când împlinise deja 20 de ani, dar în ultimul an a crescut constant în joc. După ce a avut COVID la începutul lui 2011, Francisco a reușit să se califice pe tabloul principal la Roland Garros, primul său turneu de Grand Slam din carieră. Nu a depășit primul tur, fiind învins de Thiago Monteiro, dar a luat un prim contact cu un turneu cu adevărat mare.
Explozia a venit însă anul acesta, când rezultatele foarte bune l-au adus în premieră în top 100 ATP. Totul a început la turneul de la Buenos Aires, unde a ajuns până în sferturi, venind din calificări. L-a învins pe drum pe Miomir Kecmanovic, sârbul care a reușit să se califice în sferturi atât la Indian Wells, cât și la Miami.
Grație evoluției bune din țara natală, a primit un wildcard pentru Rio, deși inițial nu își anunțase prezența în Brazilia. Acolo, a trecut de Benoit Paire, Roberto Carballes Baena și de același Kecmanovic, în drumul spre semifinale, unde a pierdut la compatriotul Diego Schwartzman.
Fără victorie pe hard până la Miami (în turneele ATP, câștigase doar în challengeruri și în turneele futures), Cerundolo a folosit experiența și încrederea dobândite în ultimele luni pentru a trece de Tallon Griekspoor, Reilly Opelka, Gael Monfils și Frances Tiafoe. Sinner probabil ar fi fost un adversar prea puternic, dar problemele medicale l-au făcut pe italian să abandoneze, astfel că argentinianul e acum în fața unei semifinale istorice.
În penultimul act, Cerundolo îl va întâlni pe Casper Ruud, norvegianul care a trecut în sferturi de Alexander Zverev, în set decisiv.
Grație calificării în penultimul act de la Miami, argentinianul va primi un cec de 343.000 de dolari, adică aproape suma câștigată în total, până acum, în întreaga carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo