Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea sfârșitului de an. El este adevăratul erou al Spaniei

Irina Aldea

Actualizat 25/11/2019 la 12:54 GMT+2

Căpitanul echipei de Davis Cup a Spaniei, Sergi Bruguera, a vorbit despre povestea lui Roberto Bautista Agut.

Roberto Bautista Agut

Credit imagine: Getty Images

Roberto Bautista Agut a demonstrat săptămâna trecută cât de dedicat este echipei Spaniei. Ibericul în vârstă de 31 de ani a trăit o dramă joi, când tatăl lui a decedat. Bautista Agut a părăsit temporar echipa Spaniei încă de miercuri. El era conștient că tatăl lui, Joaquin Bautista, se afla într-o stare de sănătate precară.
Mai mult, Roberto și-a pierdut și mama, pe Ester Agut, în urmă cu un an și șase luni. Roberto urma să se căsătorească săptămâna viitoare, însă evenimentul ar putea să fie din nou amânat după ce căsătoria nu a mai avut loc în vară, în cea de-a doua săptămână de Wimbledon, pentru că ibericul ajunsese până în semifinale.
Totuși, el a revenit sâmbătă alături de echipa Spaniei, iar în finala de duminică pe care țara gazdă a disputat-o cu Canada, Roberto a intrat pe teren în primul meci al întâlnirii și a reușit să se impună în fața lui Felix Auger-Aliassime, scor 7-6 (3), 6-3, după o oră și 50 de minute de joc.

Sergi Bruguera, cuvinte mari pentru Roberto

Căpitanul nejucător al Spaniei, Sergi Bruguera, a vorbit despre efortul lui Roberto de a reveni alături de țara gazdă și de a le fi alături colegilor lui. Mai mult, Bruguera a avut și încredere în Roberto că poate fi decisiv în finala de duminică: "Când ai parte de un asemenea moment este mereu dificil de descris în cuvinte – atât de multe sentimente, atât de multe emoții pe care nu le-ai mai simțit niciodată. Este de necrezut. Gândiți-vă că Roberto era ieri la înmormântarea tatălui lui, iar acum este aici dând totul pe teren – mentalitatea, spiritul, a dat totul pentru echipa lui", a spus Bruguera la finalul întâlnirii.
Și Rafael Nadal a vorbit laudativ la adresa colegului lui: "Am câștigat șapte meciuri, dar persoana care a fost vitală în această ediție de Cupa Davis a fost Roberto. Pentru mine, ce a făcut el este absolut incredibil, este un supraom. Nici măcar nu am idee cum să explic asta. Va fi un exemplu pentru tot restul vieții mele. A fost nevoit să plece, apoi tatăl lui a murit, apoi a revenit, s-a antrenat cu noi ieri, iar azi a fost pregătit să joace la un nivel foarte înalt. Este ceva cu adevărat incredibil".

Declarația lui Roberto Bautista Agut:

Tatăl meu ar fi foarte supărat pe mine dacă aș fi stat acasă și nu aș fi venit să-mi susțin echipa. Am avut șansa să-mi iau rămas bun de la el și apoi am revenit alături de echipa mea. A fost foarte special pe teren. Am dat tot ce am avut mai bun. Sunt foarte fericit că am putut câștiga
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo