În lipsa lui Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, jucătorii din noua generație vor încerca să profite la maxim și să-și treacă în palmares unul dintre titlurile cele mai importante din circuit, după turneele de Grand Slam.Daniil Medvedev este capul de serie numărul 1 la Miami. Rusul are multe argumente care-l fac principalul favorit la competiția din Florida.
Dublu finalist la turneele de Grand Slam, Daniil Medvedev vine după un titlu câștigat la Marseille și a reușit să "rupă" o serie impresionantă în clasament și să ajungă pe locul 2 mondial și are deja trei titluri Masters în palmares. Rusul a crescut enorm în perioada care a trecut de la ultima lui apariție la Miami, în 2019. Atunci, Medvedev era cap de serie numărul 13 și pierdea în runda a patra în fața lui Federer.

ATP Miami | Daniil Medvedev, marele favorit al competiției din Florida

Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14
De data aceasta nu există nimeni de calibrul lui Federer pe partea de tablou a rusului. Roberto Bautista Agut, Dusan Lajovic și Felix Auger-Aliassime sunt următorii capi de serie în acest sfert de tablou. Medvedev va debuta în fața câștigătorului dintre Sam Querrey și Yen-Hsun Lu, iar primul lui test real ar urma să vină în turul trei, în fața lui Reilly Opelka, dar e greu de crezut că americanul de pe locul 41 ATP îi va pune vreo problemă lui Medvedev, dublu finalist de Grand Slam.
Rusul își dorește să crească nivelul și să demonstreze că merită să fie al doilea jucător al lumii: "Am petrecut deja o săptămână pe locul 2 ATP și am crezut că presiunea se va simți mai mult, dar nu a fost așa. Tot ce s-a întâmplat după 15 martie a fost ca puterea și motivația mea să crească. Vreau să demonstrez că merit acest loc prin jocul meu, prin munca pe care o depun. Sper că voi putea reuși asta la Miami.
Este foarte încurajator să fiu cap de serie numărul 1 la o competiție așa de prestigioasă. Vreau să câștig cât mai multe meciuri cu putință aici. Îmi creez singur presiune pentru că așteptările sunt foarte înalte. Factorii externi nu mă afectează. Am un sentiment de siguranță și știu că dacă am un joc bun, atunci șansele de a avea succes nu vor dispărea nicăieri", a spus Daniil Medvedev la conferința de presă dinaintea turneului Masters 1000 de la Miami.
În plus, și cotele de la pariuri indică același lucru, Medvedev are cele mai mari șanse să se impună la turneul organizat la Florida. Rusul are o cotă de 3,75 de reușită, în timp ce al doilea favorit, Andrey Rublev, a primit o cotă de 5. Următorii doi favoriți sunt finaliștii de la Acapulco, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, care au aceeași cotă, 9.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37