Despărțirea de Halep îi poate aduce lui Cahill un angajament excelent, în sensul în care se poate ocupa în viitor de creșterea unuia din cele mai mari talente dat de tenisul mondial în ultimii 20 de ani. Emma Răducanu a câștigat US Open fără set pierdut, dar, surprinzător pentru mulți, a renunțat la colaborarea cu Andrew Richardson. Acesta venise în echipa lui în iulie, după ce marele Nigel Sears și tatăl sportivei au decis să își strângă mâna și să întrerupă colaborarea.
Răducanu o are model pe Halep și poate să îi calce pe urme și în privința antrenorului, cred jurnaliștii de la eurosport.co.uk, care au făcut o listă cu trei posibili noi tehnicieni pentru sportiva cu origini în România. Cahill pare candidatul ideal din multe puncte de vedere și este în capul listei.
"Candidatul evident este Darren Cahill, care tocmai s-a despărțit de Simona Halep, după 6 ani. Halep a ajuns numărul unu în lume alături de el, câștigând French Open și Wimbledon. Ar fi o experiență la cel mai înalt nivel pentru Emma. Cahill a lucrat în trecut cu jucători precum Ana Ivanovic, Daniela Hantuchova, Andre Agassi, Lleyton Hewitt și Andy Murray. Nu se știe încă dacă australianul e dispus să își ia o nouă slujbă full-time în circuit, având în vedere celelalte proiecte, știindu-se faptul că are o colaborare cu ESPN, unde este analist pe tenis", notează eurosport.co.uk.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP A ANUNȚAT NUMELE NOULUI ANTRENOR DUPĂ DESPĂRȚIREA DE DARREN CAHILL: "ACUM AM O ECHIPĂ COMPLETĂ!"

Ce variante de antrenori mai are Emma Răducanu

Patrick Mouratoglou este, în acte, antrenorul Serenei Williams, dar nimeni nu știe dacă sportiva de peste Ocean va mai juca vreodată tenis la nivel înalt. Aceasta tocmai a împlinit 40 de ani și pare să fi renunțat la visul de a-i egala recordul de Grand Slamuri legendarei Margaret Court. Pe lângă francez, o variantă pentru Emma Răducanu este și spaniolul Esteban Carril, care are o legătură puternică atât cu Emma, cât și cu tatăl acesteia, Ion.
"Pe listă e și Mouratoglou, a cărui colaborare cu Serena Williams pare să fi ajuns la final, ca urmare a retragerii iminente a sportivei din SUA. El a avut în 2011 o scurtă colaborare cu Laura Robson, dar a mai lucrat și cu Stefanos Tsitsipas și Coco Gauff. Antrenorul Johannei Konta, Esteban Carril este o altă variantă. El a ajutat-o pe britanică să urce din afara locului 100 WTA în primele 10 din lume. Carril a lucrat deja o scurtă perioadă cu Răducanu, pe care a ajutat-o să își schimbe priza la forehand și să își îmbunătățească serviciul", mai notează jurnaliștii englezi.
Pentru Emma Răducanu urmează Indian Wells, iar o performanță similară cu cea de la Flushing Meadows ar aduce-o între primele 8 din lume în clasamentul pentru Turneul Campioanelor.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53