Alexander Zverev, 23 de ani, va trebui să mai aștepte până să câștige primul titlu de Mare Șlem al carierei, rămânând cu cele trei victorii din seria Masters 1000 și trofeul de la Turneul Campionilor (2018).
US Open 2020 l-a încoronat pe Dominic Thiem primul nou câștigător de Grand Slam al tenisului masculin după șase ani, dar și primul campion de Grand Slam al generației '90. După o finală dramatică, despărțirea de al doilea turneu de Mare Șlem al anului a fost extrem de emoționantă, avându-l în prim-plan pe germanul Alexander Zverev, care, după patru ore de luptă, nu și-a putut stăpâni emoțiile și lacrimile la ceremonia de premiere, chiar dacă a vorbit unei arene goale, adresându-i-se direct lui Thiem și, nu în ultimul rând, celor din echipa sa.
"Nu știu cu ce să încep. Felicitări Dominic. A fost o bătălie foarte dură. Mi-aș fi dorit ca tu să fi ratat un pic mai mult, astfel încât să câștig eu trofeul, dar iată că trebuie să țin eu primul discurs", a spus Zverev la microfon.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG SEMIFINALE | Toată Australia pune presiune pe Ashleigh Barty
ACUM 6 ORE
Germanul a trăit mai multe premiere în această săptămână la US Open: a jucat prima sa finală de Grand Slam, după ce în semifinală a întors pentru prima dată în carieră un rezultat de 2-0 la seturi pentru adversar (Pablo Carreno Busta), iar mai apoi în finală a ajuns să piardă, tot pentru prima dată în carieră, un meci în care câștigase primele două seturi - după 27 de victorii consecutive.
Zverev li s-a adresat mai departe celor din echipa sa, dar și părinților, poticnindu-se de mai multe ori din cauza lacrimilor. "Vreau să le mulțumesc celor din echipa mea, care mi-au rămas alături. Ultimii doi ani nu au fost ușori,. dar suntem pe drumul cel bun și sunt convins că, într-o zi, vom reuși să câștigăm acest trofeu, împreună. Mai vreau să le mulțumesc părinților mei, care au fost alături de mine la fiecare turneu de până acum. Dar tata și mama au fost testați pozitiv pentru coronavirus înainte de începutul acestui turneu și nu au putut veni cu mine. Îmi lipsesc, mi-e dor de ei."

Dominic Thiem, campion la US Open: răspuns superb pentru Zverev

Dominic Thiem a scris mai multe recorduri prin victoria de la US Open, 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6) în fața lui Zverev.
Aflat la a patra sa finală în turneele de Mare Șlem, Dominic Thiem a reușit să profite de faptul că, în fine, nu s-a mai duelat cu un membru din "Big 3", anterior fiind învins în două rânduri de Rafael Nadal la Roland Garros și de Novak Djokovic la Australian Open, la începutul acestui an.
În acest moment, toți cei cinci jucători care au pierdut consecutiv primele trei finale de Grand Slam disputate în tenisul masculin, au reușit să obțină și cel puțin un trofeu. Thiem le calcă pe urme lui Goran Ivanisevic și Andre Agassi, care au spart gheața după ce au pierdut primele trei finale, în timp ce Andy Murray și Ivan Lendl rămân singurii jucători care au pierdut primele patru finale de Grand Slam disputate înainte de a se încorona.
Thiem și-a amintit de faptul că, în 2018, după finala câștigată de Zverev în fața sa la Masters-ul de la Madrid (6-4, 6-4), acesta a prevestit triumful său într-un Grand Slam, iar duminică i-a transmis un mesaj superb învinsului său.
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
ACUM 6 ORE
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 8 ORE