Sam Querrey se află abia pe locul opt în topul celor mai mulți ași serviți în carieră, cu 8.267 de astfel de servicii. În vârful ierarhiei s-a instalat uriașul Ivo Karlovic, care a servit 13.599 de ași, croatul fiind urmat de John Isner (12.237) și Roger Federer (11.344).
Pe 27 iulie 2007, Querrey a reușit nu mai puțin de 10 ași consecutiv, în fața conaționalului James Blake, în sferturile de finală de la Indianapolis Open, scrie Tennis Majors.
Cei doi americani au jucat trei seturi, fiecare dintre ele încheindu-se la tie-break. Querrey a încheiat partida și cu victorie, și cu un total de 34 de ași, dar și cu un record ce pare la fel de greu de depășit precum unele dintre bornele stabilite de Roger Federer sau Rafael Nadal.
US Open
US Open 2021 | Meci istoric: Maria Sakkari o învinge pe Bianca Andreescu, după o partidă memorabilă
06/09/2021 LA 14:31
Querrey se afla abia la începuturile carierei sale: jucase primul meci ATP un an mai devreme, la Indian Wells. Cu toate acestea, ajutându-se de un serviciu monstruos, rupsese deja bariera Top 100. De partea cealaltă, James Blake era deținătorul trofeului, fost număr 4 mondial și pe locul 10 ATP la ora debutului turneului.

Seria lui Querrey versus seria lui Federer

La Indianapolis, Querrey trecuse în optimi de un coleg din elita tenismenilor cu cele mai bune servicii – croatul Ivo Karlovic, iar în tie-break-ul setului întâi al duelului cu Blake a început cea mai autoritară serie pe serviciu din istoria tenisului. Și asta nu este puțin lucru, având în vedere faptul că, în 2018, la Wimbledon, Roger Federer își adjudeca 35 de puncte la rând pe propriul serviciu, chiar dacă adversarul a atins mingea, măcar din când în când!
Seria de ași l-a ajutat pe Querrey să câștige primele două ture pe lansare în setul secund la zero, în duelul cu Blake. Iar în cele din urmă, o dublă greșeală a încheiat seria câștigătoare a americanului.
Serviciul lui Querrey a fost impresionant pe toată durata meciului, iar James Blake nu a reușit să își procure nici măcar o minge de break. Sam s-a impus la final 7-6(6), 6-7(4), 7-6(4).
Din păcate pentru fanii americanului, Querrey nu a reușit însă să își treacă în cont în acea săptămână și prima finală a carierei, fiind învins în semifinale de rusul Dimitry Tursunov. Querrey a jucat prima finală abia în 2008, în Las Vegas, obținând atunci și primul dintre cele zece titluri ale carierei sale.
US Open
Alexander Zverev, victorie la pas în primul tur la US Open. Germanul, fără emoții cu Sam Querrey
31/08/2021 LA 17:53
Wimbledon
Wimbledon 2021 | Medvedev, încrezător înaintea turneului. Marea greșeală a lui Djokovic
28/06/2021 LA 10:33