Tenismanul scoţian Andy Murray, fost numărul unu mondial, a afirmat că "nu i-a plăcut" modul în care a fost tratat sârbul Novak Djokovic în Australia, însă actualul lider al clasamentului ATP trebuie să-şi asume consecinţele deciziilor sale, informează agenţia DPA.
Andy Murray şi Novak Djokovic participă săptămâna aceasta la turneul de la Dubai, ambii reuşind luni să câştige meciurile disputate în primul tur al acestei competiţii.
Djokovic a obţinut prima sa victorie din 2022 în faţa italianului Lorenzo Musetti (6-3, 6-3), în timp ce Murray s-a impus în trei seturi în faţa australianului Christopher O'Connell (6-7, 6-3, 7-5).
Dubai Duty Free Tennis Championships
Andrey Rublev, în forma carierei: este campion și la Dubai, după titlul de la Marseille
26/02/2022 LA 17:03

ATP Dubai | Rezumatul partidei Novak Djokovic - Lorenzo Musetti, câștigată de sârb în două seturi

Citește și:

Novak Djokovic și Andy Murray s-au calificat în turul al doilea de la Dubai

Deocamdată nu se ştie cu exactitate dacă lui Djokovic i se va permite să concureze la celelalte turnee de Mare Şlem ale anului - Roland Garros, Wimbledon şi US Open - în condiţiile în care sârbul este în continuare nevaccinat. Din acest motiv, "Nole" a fost expulzat luna trecută din Australia, neputând astfel să-şi apere titlul la turneul de Grand Slam de la Melbourne, încheiat cu victoria rivalului său spaniol Rafael Nadal.
"După cum am spus atunci, nu sunt de acord cu decizia sa, eu cred că ar fi mult mai uşor pentru el, evident, dacă ar fi vaccinat", a declarat Murrray după partida cu O'Connell.
"Dar nici nu mi-a plăcut să-l văd în situaţia în care s-a aflat în Australia, ca o persoană pe care o respect şi pe care o cunosc de când eram copil. Nu mi-a plăcut să văd asta", a adăugat scoţianul.
"Există consecinţe ale deciziilor pe care le-a luat acum. Este evident că trebuie să accepte asta. Dar nu cred că este grozav pentru tenis dacă cel mai bun jucător al nostru nu participă la turneele majore", a mai spus Andy Murray.
Djokovic a recunoscut, după victoria în faţa lui Musetti, că aşa cum stau lucrurile acum, nu va putea intra în Statele Unite pentru a participa la prestigiosul turneu Masters 1.000 ATP dela Indian Wells (California), programat luna viitoare, dar nici în vară, la US Open.
Numărul unu mondial a mai spus că speră ca situaţia să se schimbe "în următoarele câteva săptămâni".
Sursă: Agerpres
Dubai Duty Free Tennis Championships
Mesajul emoționant al lui Andrey Rublev după calificarea în finală la Dubai! Ce a scris pe cameră
25/02/2022 LA 19:37
Dubai Duty Free Tennis Championships
Andrey Rublev – Jiri Vesely e marea finală de la Dubai, în direct pe Eurosport! Când are loc meciul
25/02/2022 LA 19:14