O adolescentă matură și cu foarte mult bun simț, Emma Răducanu a intrat tot mai des în atenția diferiților oameni de sport din Regatul Unit și nu numai, după performanța impresionantă de la Flushing Meadows. Tânăra de 18 ani și-a atras critici în ultima perioadă, după ce la cele două turnee la care a participat după New York nu a performat.
Evident, era firesc să urmeze un recul, independent de cât de serioasă ar fi fost Răducanu, după ce a rescris istoria tenisului, iar detractorii ar trebui să aibă răbdare cu o puștoaică, înainte să dea verdicte. Totuși, nu toți oamenii de sport procedează așa, unii grăbindu-se să o stigmatizeze, probabil pe nedrept. Este și cazul selecționerului naționalei Angliei de Rugby, care, în dorința de a expune pericolele la care se expun sportivii tineri care cunosc succesul, a atacat-o probabil prea dur pe Emma.
"Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are vreun rezultat. Unde ați mai văzut-o? Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper's Bazaar, purtând haine Christian Dior. Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ", a spus Eddie Jones, citat de Daily Mail.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12

Emma Răducanu: "Nu voi anula nici măcat un antrenament pentru alt angajament"

Opinia lui Eddie Jones vine cum nu se poate mai neinspirat, în contextul în care chiar Emma Răducanu a punctat că obligațiile care au venit la "pachet" cu victoria de la US Open au stors-o de energie. Britanica a ținut să garanteze că a fost doar o etapă normală și că de acum înainte se va preocupa aproape exclusiv de tenis, principalul obiectiv fiind să crească și să devină o jucătoare constantă, obișnuită cu "aerul rarefiat" din competițiile mari.
"Am lămurit clar fiecare persoană din echipa mea că nu voi anula un singur antrenament sau sesiune de pregătire pentru angajamentele din afara terenului. Nu este un lucru negociabil pentru mine. Am vrut să fiu sigură că asta este prioritatea mea şi este", a spus Răducanu.
Eddie Jones este selecționerul naționalei de rugby a Angliei din 2015. El a dus-o în prealabil pe Australia în finala Campionatului Mondial, pentru ca apoi să fie, pentru o scurtă perioadă, și selecționerul Africii de Sud.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50
Tenis
Emma Răducanu s-a despărțit încă o dată de antrenorul ei! Cu cine colaborează în prezent
12/10/2022 LA 08:03