Emma Răducanu a obținut un succes istoric la US Open, unde a câștigat trofeul dând peste cap toate calculele specialiștilor. Lumea tenisului mondial este la picioarele sportivei de numai 18 ani, iar majoritatea experților îi prevăd un viitor strălucit.
Totuși, greul abia acum va începe pentru jucătoarea de origine română, care va fi nevoită de acum încolo să reziste presiunii uriașe la care sunt supuși marii campioni. Nu puține au fost exemplele unor jucători care au obținut performanțe fantastice la vârste fragede, dar apoi au fost răpuși de propriile succese, nereușind să se mențină în frunte.
Tenis
El e cel mai tânăr român care va participa la Australian Open!
ACUM 7 MINUTE

Emma Răducanu, avertizată de Ostapenko: "Toată lumea se așteaptă să câștigi fiecare turneu"

Un astfel de exemplu este și cel al Jelenei Ostapenko, cea care a învins-o pe Simona Halep în finala de la Roland Garros din 2017. Letona avea doar 20 de ani și a făcut un turneu fantastic la Paris, iar viitorul ei se anunța unul de vis. Din păcate pentru ea, Ostapenko nu a reușit să gestioneze acel succes și nu a mai reușit nicio performanță notabilă în ultimii 4 ani la turneele de Grand Slam și câștigând de atunci doar 2 turnee, de categorie inferioară.
Astfel, letona ajunsă la 24 de ani este una dintre jucătoarele aflate în măsură să-i dea sfaturi Emmei Răducanu, deaorece poveștile celor două se aseamănă foarte mult. Într-un interviu acordat pentru The Independent, Ostapenko a ținut să o avertizeze pe proaspăta câștigătoare de la US Open că trebuie să rămână concentrată doar la tenis în perioada următoare.
"Desigur, este foarte greu să câștigi un Grand Slam, dar probabil că e mai greu să rămâi în top decât să ajungi acolo. Toată lumea se așteaptă să câștigi fiecare turneu, să joci la același nivel tot timpul și să învingi pe toată lumea.
Ai atâta atenție din partea presei, faci atâtea ședințe foto și toată lumea își dorește atenția ta, dar trebuie totuși să găsești timp pentru a progresa în continuare. Nu trebuie să lași acele lucruri să-ți ocupe mai mult timp decât tenisul.
În țara de origine, e ca și cum ai fi un erou. Desigur, Marea Britanie este mult mai mare decât Letonia, de aceea cred că poate a fost și mai greu pentru mine, pentru că suntem o țară mică", a declarat Ostapenko, citată de gsp.ro.
INTERVIU CU "MAMAIA" EMMEI RĂDUCANU, ÎN PRESA DIN ANGLIA! "DUPĂ WIMBLEDON I-AM SPUS SĂ RENUNȚE!"
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
ACUM O ORĂ
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 18 ORE