Emma Răducanu a anunțat la scurt timp după finala de la US Open despărțirea de antrenorul Andrew Richardson, cel care a ghidat-o către victoria la Flushing Meadows și este în căutarea cuiva cu "experiență mai mare din punct de vedere profesional". Anunțul sportivei a fost de-a dreptul surprinzător și a atras după sine multe critici.
Richardson o cunoaște pe Răducanu încă de la 11 ani, intersectându-se în Centrul de Tenis de la Bromley, dar a fost antrenorul ei cu normă întreagă abia din luna iulie, după ce a ajuns în turul patru la Wimbledon. Înainte, Emma fusese antrenată de Nigel Sears, socrul lui Andy Murray. Colaborarea Răducanu – Sears a debutat în 2018.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05

Emma Răducanu, criticată pentru decizia de a renunța la antrenorul alături de care a cucerit US Open 2021

Fostul tenismen britanic, John Lloyd, a comentat pe marginea deciziei luate de Emma Răducanu și recunoaște că nu-și poate explica de ce a recurs campioana de la US Open la o asemenea hotărâre: "Dacă aș fi fost în locul lui Andrew, întrebarea mea ar fi fost ce altceva aș mai fi putut să fac? Da, e adevărat, a fost o înțelegere temporară, dar tocmai ai fost abandonat după cea mai mare surpriză din istoria tenisului.
Este de-a dreptul uluitor cum a procedat Răducanu. Ai câștigat un titlu de Grand Slam cu această echipă, de ce ai vrea să schimbi asta? De ce ai vrea să renunți la așa ceva? De ce nu-i mai oferi câteva luni? Am înțeles ce ne spune, că își dorește un antrenor cu o vastă experiență în circuitul WTA. Co tot respectul... dar ea a avut asta cu Sears. Atunci, care este rostul acestor discuții", a spus Lloyd.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12