Emma Răducanu, care a atras toate privirile în această toamnă după ce a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră la US Open, era așteptată să revină pe teren în cadrul turneului WTA de la Chicago, programat în perioada 27 septembrie - 3 octombrie.
Sportiva cu origini românești, care a urcat în acest an de pe locul 338 WTA pe a 22-a poziție a clasamentului mondial, a luat, însă, decizia de a se retrage din competiție, fără a da vreo explicație.
În urma acestei hotărâri, cel mai probabil primul turneu la care Emma Răducanu va participa după succesul de la US Open este cel de la Indian Wells, care va debuta pe 6 octombrie.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12

US Open: Top 5 puncte reușite de Emma Răducanu la un Flushing Meadows de vis

"Nu o să-i dau sfaturi niciodată!"

După victoria de la US Open, mulți au discutat despre cum va gestiona Emma succesul, despre cum trebuie să se pregătească mental și ce greșeli trebuie să evite pentru a nu își irosi talentul enorm, așa cum au făcut-o în trecut atâția jucători cu mare potențial. Andy Murray nu se va afla printre ei, deși, prin natura relației pe care o au, sunt foarte apropiați, Nigel Sears, fostul antrenor al lui Răducanu, fiind socrul scoțianului.
Murray a explicat cât de mult a fost deranjat în trecut de oamenii care credeau că știu mai bine decât el ce e de făcut și a promis că nu va fi intruziv și nu îi va oferi sfaturi Emmei Răducanu decât în măsura în care aceasta va cere special acest lucru.
"Nu o să îi dau sfaturi Emmei niciodată din proprie inițiativă. Nu mi-a plăcut niciodată cum foștii jucători britanici veneau și își dădeau cu părerea după fiecare victorie sau înfrângere pe care o aveam. Veneau cu sfaturi despre ce am de făcut, poate că erau bine intenționați, dar eu nu le-am cerut opinia. Mi s-a părut extrem de iritant la vremea respectivă și încă sunt de aceeași părere.
Așa că, nu vreau să mă transform într-o astfel de persoană, care crede că știe ce e mai bine de făcut în locul Emmei. Ce a realizat ea e incredibil, sper să continue la fel, am mare încredere în ea. Dacă vreodată va dori să vorbim sau dacă familia ei mă va suna, evident că voi fi lângă ea, dar nu voi pătrunde eu din proprie inițiativă în viața și cariera ei", a explicat Murray pentru BBC.
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50
Tenis
Emma Răducanu s-a despărțit încă o dată de antrenorul ei! Cu cine colaborează în prezent
12/10/2022 LA 08:03