La doar 18 ani, Emma Răducanu a luat pe sus lumea tenisului, fiind prima sportivă din istorie care pleacă din calificări la Flushing Meadows și ajunge în finală. Extrem de deschisă, mereu cu zâmbetul pe buze, Emma e o sportivă carismatică, extrem de inteligentă și naturală. Altfel spus, are "tot pachetul" pentru a se transforma într-un sportiv extrem de marketabil. "Radu-CASH-u", titrează standard.co.uk, care anticipează că sportiva britanică nu va avea probleme să adune, potrivit experților, 100 de milioane de euro din publicitate, în cariera sa.
În funcție de cum îi va evolua cariera, alți super-specialiști în marketing și publicitate au așteptări și mai mari de la Răducanu. Asta pentru că imaginea ei poate fi vândută pe mai multe piețe, nefiind foarte interesantă doar pentru o singură țară, cum e cazul Simonei Halep, de exemplu. Mama Emmei este din China, astfel că piața asiatică poate să îi aducă sportivei câștiguri substanțiale. În plus, faptul că e britanică o face extrem de atractivă și în SUA, lucru evident deja, dacă ne uităm la susținerea de care beneficiază la New York, în tribune.
CITEȘTE ȘI
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
EMMA RĂDUCANU, O MUZĂ: "SPERAM SĂ INSPIRE MULTE FETE ÎNTR-O ZI, DAR INSPIRĂ O ÎNTREAGĂ NAȚIUNE AZI!
EMMA RĂDUCANU, DECIZIE CONTROVERSATĂ! ENGLEZII AU CRITICAT-O, DAR LE-A DEMONSTRAT CĂ A ALES CORECT

Experții contactați de celebrul The Guardian o consideră pe Emma Răducanu "billion-dollar girl"

Tim Crow, un consultant în marketing, care se ocupă, printre altele, de modul în care Coca-Cola investește în fotbal, și-a expus și el părerea, în The Guardian, cu privire la potențialul de marketing imens avut de Emma Răducanu.
"Nu am primit atât de multe telefoane de la companii marii, care sunt interesate ca Emma Răducanu să apară în spoturi publicitare, de la primul titlu mondial al lui Lewis Hamilton. Dacă va câștiga US Open, va devenit cea mai importantă figură din sportul englez pentru brandurile mari, toți vor dori să se folosească de imaginea ei", a spus Tim Crow pentru sursa citată.
Cred că se pot face multe paralele din punct de vedere comercial între Naomi Osaka și Răducanu. Are o moștenire multiculturală grație părinților ei, așa că e interesantă pentru multe piețe. Nu se încadrează în tiparul obișnuit al sportivului englez, iar asta o ajută enorm | Tim Crow
Mark Borkowski, specialist pe PR la una dintre cele mai mari companii din Regatul Unit, a mers și mai departe cu pronosticul asupra potențialului comercial al Emmei Răducanu. Totul e legat de rezultatele pe care le va obține, însă, dacă va ajunge să domine tenisul mondial, așa cum anticipează marele Mats Wilander, britanica ar putea câștiga la nivelul lui Steffi Graf sau Serena Williams.
"Totul va depinde și de rezultate, dar premisele sunt extrem de favorabile. E prima sportivă din Marea Britanie - exponentă a generației Z - care obține asemenea performanțe într-un sport atât de popular. Tenisul e iubit peste tot în lume și în jurul lui se învârt sume amețitoare. Dacă va câștiga turnee de Grand Slam, aș pune-o lângă Serena Williams și Steffi Graf ca potențial comercial. Aș îndrăzni să o numeesc "billion-dollar girl" (n.r.fata de un miliard de dolari). Dar pentru asta e nevoie de multă constanță, nu poți să dai o singură lovitură, la un turneu, apoi să dispari", a explicat Borkowski în The Guardian.
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 22:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02