Până în această vară, preț de aproape 3 ani, Emma Răducanu a fost pregătită de celebrul Nigel Sears, de la care a învățat să fie atât de calmă în momentele cheie și să nu intre niciodată în panică. Sportiva britanică a simțit că nu este suficient de pregătită din punct de vedere fizic și a renunțat la acea colaborare, angajându-l pe Andrew Richardson, cel care îi e acum alături, în lojă, la Flushing Meadows.
Cu siguranță că ambii antrenori au rolul lor la performanețele de acum, dar la "construirea" sportivei care a cucerit lumea tenisului a contribuit și Matt James. Acesta are o Academie de tenis în Flintshire, unde Emma Răducanu s-a antrenat înainte de a împlini 15 ani.
Parcursul de la US Open 2021 l-a făcut pe James să se simtă mândru că a lucrat cu o asemenea campioană, acesta anticipând că Emma nu se va opri odată cu finala de la Flushing Meadows. De-a lungul timpului, multe talente s-au irosit după performanțe meteorice, însă Răducanu va rămâne la cel mai înalt nivel mult timp de acum înainte.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
"Speram să inspire multe fete într-o zi, dar inspiră o întreagă națiune azi! Sunt atât de fericit pentru ea și nu mă tem că nu va gestiona situația. Singurul lucru de care mă tem e legat de adversarele ei. Pentru că Emma nu a ajuns încă în viteza maximă, va evolua mult de tot în următoarele luni și ani", a spus James în presa engleză.
CITEȘTE ȘI
EMMA RĂDUCANU, DECIZIE CONTROVERSATĂ! ENGLEZII AU CRITICAT-O, DAR LE-A DEMONSTRAT CĂ A ALES CORECT
SAKKARI: "SUNT DISTRUSĂ!". SPORTIVA DIN GRECIA, CONVINSĂ ȘI NU PREA DE EMMA RĂDUCANU

Răducanu și momentul în care a conștientizat că trebuie să muncească zi și noapte pentru visul său

Răducanu pare să aibă în prezent o motivație ieșită din comun, însă lucrurile nu au stat mereu așa. Emma a fost mereu premiantă la școală și nu s-a gândit nicio clipă să se dedice doar tenisului, conștientizând cât de importantă e educația. În consecință, "explozia" pe care o spera la junioare a venit mult mai târziu, iar acest lucru a afectat-o destul de puternic. Totuși, Matt James a reușit să o facă să înțeleagă că o carieră se construiește în timp și că e nevoie de multă muncă și dăruire pentru a ajunge în vârf, talentul nefiind suficient.
"Îmi amintesc că la un antrenament, acum câțiva ani, se chinuia, nu îi ieșea deloc jocul. "Poți să arunci prosopul, dar astfel de momente apar. Te uiți la marii campioni - fiecare are în spate muncă, muncă, muncă. Dacă vrei să fii ca ei, trebuie să muncești mai mult decât oricine. După discuția aceea am simțit-o mai stimulată ca niciodată. I-a fost mult mai greu decât oricui, pentru că a și studiat în toată perioada asta, școala a fost la fel de importantă. Nu a avut la fel de mult timp ca alți pentru a se dedica tenisului, dar a muncit enorm în timpul avut. A înțeles că, pentru a fi cea mai bună, trebuie să muncească mai mult decât toți", și-a amintit fostul antrenor.
O parte dintr-unul din interviurile date de Matt James în presa engleză, azi
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 22:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44