Simona Halep și Patrick Mouratoglou au început să lucreze împreună de la începutul lunii aprilie, iar cei doi s-au declarat încântați de cum merge colaborarea, după două turnee în care românca a ajuns până în sferturile de finală, la Madrid, și în turul 2 la Roma. Fostul lider mondial din WTA nu este deloc descurajată, ba dimpotrivă.
Înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, Simona Halep a spus că e pregătită și nerăbdătoare să joace din nou la Paris. În exlcusivitate pentru Eurosport, dubla campioană de Grand Slam ne-a povestit și despre cum a ajuns să apeleze la Patrick Mouratoglou, ce a admirat dintotdeauna la el și ce vor să schimbe cei doi în jocul româncei.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM O ORĂ

Simona Halep, fascinată de ce a reușit Patrick Mouratoglou cu Serena Williams

Simona Halep a dezvăluit că a fost întotdeauna fascinată de modul în care francezul a știut perfect să o mențină motivată pe Serena Williams, astfel că, din acest punct de vedere, Simo ar trebui să aibă un mare atu în lupta la vârf. Deja există câteva îmbunătățiri în evoluția sa, în special la serviciu, dar e nevoie de timp până când tehnicianul francez să îi modeleze jocul astfel încât să se apropie de cea mai bună versiune, "Halep 2019, de la Wimbledon".
"Am observat lucruri specifice pe care Patrick le-a făcut cu Serena și care m-au impresionat. Să menții motivată o jucătoare care câștigase deja multe turnee de Grand Slam și care dorea să câștige și mai mult este un lucru extraordinar. Așa că pentru asta l-am admirat întotdeauna; iar acum, cunoscându-l eu însămi, îmi pot imagina cum se purta cu o astfel de jucătoare și câtă motivație i-a adus pentru a o ajuta să ajungă la cel mai bun nivel.
Patrick mi-a adus multă motivație și m-a ajutat să îmi regăsesc dragostea pentru acest sport. Este o plăcere să mă întorc pe teren și să muncesc din greu. Totul s-a schimbat și acum trebuie să mă adaptez, dar simt că m-am descurcat destul de bine până acum pe termen scurt. Aștept cu nerăbdare să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când intru pe teren pentru a vedea cât de bună pot fi în continuare.
În ceea ce privește aspectele pe care ne concentrăm, credem că pot fi mai agresivă. El chiar crede că pot face asta și, încet-încet, încep să cred și eu asta. Lucrăm la acest aspect, dar lucrăm și la întregul meu joc, nu doar la un anumit lucru. Așa că totul ar trebui să se potrivească, iar eu încerc să urmez planul. Acum am o nouă echipă și mă antrenez cu Patrick în sudul Franței. Este o schimbare uriașă pentru mine, deoarece nu mă mai antrenez acasă. Întotdeauna m-am antrenat acasă, în România, așa că acum nu mai sunt acolo pentru tenisul meu. Nu a fost ușor la început, dar acum este oarecum natural și mă simt foarte bine. Toată lumea a fost foarte drăguță cu mine, așa că mă simt ca acasă la academie", a spus Simona Halep, în exclusivitate pentru Eurosport.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Simona Halep, pe val: "Sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu"
ACUM 16 ORE
Wimbledon
Simona Halep, elogiată în presa poloneză, după victoria fulger cu Frech: "A jucat perfect"
ACUM 16 ORE