România a pierdut calificarea la turneul final al Fed Cup, din perioada 14-19 aprilie, care va avea loc la Budapesta. După 2-2 la meciurile de simplu, din confruntarea cu Rusia, echipa formată din Ruse și Cristian a fost învinsă de rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia, scor 3-6, 2-6.
Tricolorele vor fi nevoite în continuare să joace în aprilie un meci decisiv pentru a rămâne în prima divizie a competiției.În perioada 17-18 aprilie, România va lua parte la un baraj de menținere în această grupă mondială de Fed Cup, pentru a putea juca și la anul în februarie în barajul de calificare la turneul final.

Ce urmează pentru România în Fed Cup

Fed Cup
Simona Halep a vorbit despre înfrângerea României cu Rusia din Fed Cup: "Sunt capabile, puternice"
13/02/2020 LA 07:15
Alături de echipa noastră vor fi prezente la baraj celelalte echipe învinse în acest final de săptămână în calificări, Letonia, Olanda, Brazilia, Japonia, Canada, Kazahstan, Marea Britanie și cele care vor promova în Grupa 1, cele trei zone geografice. Din Europa/Africa vor fi prezente Ucraina și Italia (grupa A), respectiv Serbia și Polonia (grupa B), care s-au calificat în urma play-off-urilor disputate la Tallinn.
https://i.eurosport.com/2020/02/04/2769080.jpg
La tragerea la sorți se vor forma două urne, una de opt capi de serie și una cu echipele care nu pornesc drept favorite. Tragerea va avea loc la sediul ITF din Londra, la o data care va fi anunțată în zilele ce urmează. În cazul unui succes la baraj, România va reveni anul viitor în această fază a Fed Cup, faza play-off-ului de calificare la turneul final al Fed Cup. Dacă vor fi învinse la baraj, atunci tricolorele vor retrograda în Grupa 1 a zonei Euroafricane.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fed Cup
Ekaterina Alexandrova, despre atmosfera creată de fanii români în Fed Cup: "Toată lumea urla"
12/02/2020 LA 12:12
Fed Cup
Decizia Simonei Halep după ce România și-a aflat următoarea adversară din Fed Cup
12/02/2020 LA 09:48