După ediția din 2018, când s-a impus prima dată pe zgura de la Madrid, germanul Alexander Zverev (6 ATP) a reușit să câștige din nou trofeul, duminică, după ce l-a învins în finala turneului pe italianul Matteo Berettini (10 ATP). Alexander Zverev s-a impus în trei seturi, cu 6-7 (10), 6-4, 6-3, după două ore și 43 de minute de joc, după ce fusese condus, după primul set, cedat la tiebreak, în care a avut minge de set nefructificată.
Pentru Zverev (24 ani) acesta este cel de al patrulea trofeu câștigat la un turneu de categoria ATP 1000. Cap de serie numărul 5, Zverev a depășit în turneu 3 jucători din Top 10, printre aceștia numărându-se Rafael Nadal, de 5 ori campion la Madrid, și a dublul-campion, Dominic Thiem. La conferința de presă, Sascha a avut parte de o surpriză neplăcută. După întrebările în limba engleză au urmat cele în limba germană, însă niciun jurnalist neamț nu a intervenit.

Alexander Zverev, ofertat să-și schimbe cetățenia

Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
IERI LA 15:40
După ce a răspuns întrebărilor în limba engleză, le-a venit și rândul jurnaliștilor germani să pună întrebări, numai că Zverev nu a primit nicio solicitare. Sportivul născut la Hamburg a răbufnit în acel moment: "Pe bune? Nicio întrebare? Tocmai am câștigat un titlu Masters și nimeni nu mă întreabă nimic în germană? Așa cum puteți vedea, germanilor chiar nu le pasă", a spus el.
La scurt timp după aceea, un jurnalist italian a intervenit și l-a întrebat direct pe Zverev dacă nu are de gând să-și schimbe cetățenia: "Omule, ai cucerit titlul. Nu ai vreun bunic italian? Jurnaliștilor germani nu le pasă de tine, nu au venit la conferința ta de presă. Germanilor nu le pasă. Nouă, italienilor, în schimb, ne pasă. Ia un pașaport de Italia și joacă pentru noi, ce zici?", a fost intervenția unui jurnalist italian. "Hmm… nu voi răspunde, pentru că altfel voi avea probleme, dar îți mulțumesc pentru propunere", a spus Zverev.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
29/11/2022 LA 11:22