Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Retragere de ultimă oră de la Turneul Campioanelor! Maria Sakkari va lua locul unei jucătoare de top

Dani Morar

Actualizat 24/10/2023 la 11:52 GMT+3

Turneul Campioanelor se va desfășura în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie. Karolina Muchova a anunțat marți că se retrage din competiție din cauza unei accidentări la încheietura mâinii, locul său urmând să fie luat de Maria Sakkari, cea care era rezervă.

Gauff - Muchova - US Open Rezumat

Turneul Campioanelor se apropie cu pași repezi, urmând se debuteze peste doar 5 zile. Cele 8 jucătoare participante erau cunoscute încă de la începutul lunii, însă Karolina Muchova nu va mai putea să fie prezentă la Cancun, deși a sperat până în ultima clipă că se va recupera după o accidentare.
Cehoaica a jucat o finală la Roland Garros (pierdută cu 2-6, 7-5, 4-6 în fața Igăi Swiatek) și o semifinală de US Open în acest sezon (pierdută în fața lui Coco Gauff). Ea se află pe locul 8 WTA, însă nu a mai evoluat de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, nereușind să se recupereze la timp.
"Mă doare inima să anunț că voi rata Turneul Campioanelor din Cancun. Împreună cu echipa și doctorii am încercat totul până în ultimul moment să mă recuperez din accidentarea suferită la încheietură.
Din păcate, timpul necesar pentru recuperare este mai îndelungat decât am fi crezut, astfel că a trebuit să iau această decizie neplăcută. Apreciez susținerea tuturor fanilor. O să dau tot ce am mai bun pentru a reveni în 2024, unde să am o nouă șansă de a mă califica la Turneul Campioanelor", a fost anunțul Karolinei Muchova.
Accidentările i-au dat mari bătăi de cap lui Muchova, iar doctorii i-au transmis anul trecut că nu va mai putea juca tenis vreodată. Ea a realizat lucruri uimitoare în 2023, arătând că dorința de a reveni și de a evolua la cel mai înalt nivel pot învinge.
Locul jucătoarei din Cehia pe tabloul de la Turneul Campioanelor va fi luat de Maria Sakkari, cea care ocupa postura de rezervă. Grecoaica a obținut ultimul titlu la Guadalajara, la final de septembrie, după o finală împotriva Carolinei Dolehide.
Elena Rybakina, Marketa Vondrousova și Maria Sakkari, în timp ce Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Coco Gauff, Jessica Pegula și Ons Jabeur sunt celelalte participante. se vor afla la prima lor participare la Turneul Campioanelor. Ediția din 2022 a fost adjudecată de Caroline Garcia.
Citește și:

Turneul Campioanelor 2023 se joacă la Cancun

Turneul Campionelor și-a găsit o nouă locație pentru al treilea sezon consecutiv. Vestea vine după încă un an de incertitudine cu privire la orașul care urmează să fie gazda WTA Finals. Anul trecut, competiția a avut loc la Dickies Arena din Fort Worth, Texas. Zvonurile au abundat pe tot parcursul US Open despre posibile oferte din Arabia Saudită (Riad) și mai târziu din Cehia (Praga și Ostrava).
Posibilitatea organizării de către Arabia Saudită a turneului final a atras în mod deosebit nemulțumiri din partea foștilor jucători, inclusiv Chris Evert, John McEnroe și Martina Navratilova vorbind pe marginea acestei variante, nemulțumiți de istoricului țării, vizavi de abuzurile privind drepturile omului și subjugarea femeilor.
Daily Mail a scris în urmă cu câteva săpătmâni faptul că organizatorii saudiți ar fi mărit bugetul propus pentru premii la 15 milioane de dolari, plus alte 10 milioane pentru WTA ca bonus de organizare a ediției din acest an, însă, chiar și așa, ediția din acest an va fi găzduită de Cancun, în Mexic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo