Cu toţii am visat la o finală Simona Halep - Sorana Cîrstea, la Birmingham, dar reprezentantele noastre au fost învinse azi de Haddad Maia, respectiv Shuai Zhang.
Ultimul act s-a desfăşurat tot azi, organizatorii fiind forţaţi să apeleze la această variantă, din cauza ploii de ieri, când trebuiau să aibă loc disputele din penultimul act. Cum mâine încep deja alte turnee, programul a fost comasat.
Zhang nu a mai putut ţine ritmul în finală, după setul decisiv de peste o oră cu Sorana Cîrstea, şi a decis să se retragă la scorul de 5-4 pentru braziliancă în primul set, care avea şi serviciul.
National Bank Open
Simona Halep – Donna Vekic, LIVE TEXT în primul tur la Toronto, de la ora 18! Simo, favorită clară
ACUM 24 MINUTE
Haddad Maia a bifat astfel al 2-lea turneu la rând pe iarbă, după ce săptămâna trecută câştiga la Nottingham, după o finală cu Alison Riske. Brazilianca a ajuns la a 10-a victorie la rând pe cea mai rapidă dintre suprafeţele din tenisul mondial.
"Am ajuns să mă bucur de acest moment pentru că muncim din greu în fiecare zi. Eu cu echipa mea. Lupt foarte mult și, dacă nu aș avea această determinare, ar fi imposibil să am rezultate. Sunt foarte fericită să fiu aici și vreau să le mulţumesc tuturor care m-au susţinut. Am trecut prin viața mea prin multe momente grele, dar acelea m-au făcut mai puternică. Sunt foarte fericită", a spus Haddad Maia după succesul din finală.

Haddad Maia, cap de serie la Wimbledon

Odată cu victoria contra lui Halep şi cu calificarea în finală, Beatriz Haddad Maia şi-a garantat statutul de cap de serie la Wimbledon, devenind prima sportivă din Brazilia în ultimii 54 de ani care reuşeşte să beneficiezeze de acest statut. În 1968, la US Open, Maria Esther Bueno fusese ultima sportivă din Brazilia care a beneficiat de statutul de cap de serie la un Grand Slam.
Graţie succesului de la Birmingham, "Bia", cum e poreclită de suporterii brazilieni va urca pe locul 29 WTA, cea mai bună clasare din carieră.
Haddad Maia se anunţă în acest context printre numele care pot să surprindă la Wimbledon, turneu care va fi transmis în direct şi în exclusivitate de canalele Eurosport şi de Eurosport Player în perioada 27 iunie - 10 iulie. Trebuie spus, totuşi, că ea nu a trecut niciodată până acum de turul secund în vreun turneu de Mare Şlem, dar nici nu a prestat un joc atât de solid.
National Bank Open
Alcaraz nu se aștepta să ''explodeze'' ca jucător în 2022. Ce a spus despre turneul din Montreal
ACUM O ORĂ
Tenis
La mulți ani, Roger Federer! Marele campion elvețian împlinește 41 de ani
ACUM 3 ORE