Gabriela Ruse a obținut cea mai mare performanță a carierei, câștigând primul său titlu WTA, după ce a trecut în finala turneului WTA 250 de la Hamburg de reprezentanta gazdelor, Andrea Petkovic, scor 7-6 (6), 6-4.
La finalul partidei, jucătoarea germană a acceptat înfrângerea și a felicitat-o pe româncă, despre care a spus că știa că joacă un tenis foarte bun. Petkovic a avut și puterea să glumească, spunând că spera ca Gabreila să nu joace la cel mai înalt nivel tocmai în partida de azi.
"Ai avut o săptamână minunată. Chiar ne-am antrenat împreună am văzut-o la antrenamente. i-am spus antrenorului meu . 'Fata asta joacă foarte bine'. Mi-aș fi dorit doar să nu o faci împotriva mea. Asta este, mergem mai departe. mult succes in viitor", a declarat Andrea Petkovic, citată de digisport.ro.
Hamburg European Open
Gabi Ruse, cel mai bun loc al carierei în clasamentul WTA! Pe ce loc se regăsește Simona Halep
12/07/2021 LA 08:58

Gabiela Ruse, emoționată după primul trofeu WTA al carierei

Dacă Andrea Petkovic a fost la a 12-a finală WTA a carierei (6 câștigate), românca a fost în premieră într-o astfel de ipostază, astfel că emoțiile au copleșit-o la final, în timpul interviului de pe teren.
"E foarte greu pentru mine să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Andrea, a fost o plăcere pentru mine să joc contra ei în finală. Am urmărit multe meciuri ale ei la televizor, când eram mică. Vreau să le mulțumesc suporterilor români. A însemnat foarte mult pentru mine că m-ați susținut. Antrenorului meu... Nu e ușor să lucreze cu mine, sunt o jucătoare atât de nebună, îi mulțumesc. Sunt foarte fericită, m-am simțit foarte bine încă din prima zi la Hamburg. Am câștigat, așa că sunt foarte fericită. E fantastic că după 20 de ani fără turneu la Hamburg, să fiu prima câștigătoare", a declarat Gabriela Ruse.
Succesul de la Hamburg îi va aduce Gabrielei Ruse un salt uriaș în clasament, dar și un premiu financiar consistent, în valoare de 23.548 de euro.
Hamburg European Open
Simona Halep a felicitat-o pe Gabi Ruse pentru succesul de la Hamburg. Ce mesaj i-a transmis
12/07/2021 LA 06:48
Hamburg European Open
Gabriela Ruse, reacție emoționantă după ce a câștigat primul titlu WTA al carierei
11/07/2021 LA 13:14