Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse, elogiată de Andrea Petkovic după finala de la Hamburg: "Fata asta joacă foarte bine"

Nicu Savin

Publicat 11/07/2021 la 17:15 GMT+3

Gabriela Ruse a învins-o pe Andrea Petkovic în finala turneului WTA 250 de la Hamburg. La finalul partidei, jucătoarea germană a avut numai cuvinte de laudă la adresa româncei de 23 de ani.

Gabriela Ruse, campioană la Hamburg (sursă foto: Twitter)

Credit imagine: Eurosport

Gabriela Ruse a obținut cea mai mare performanță a carierei, câștigând primul său titlu WTA, după ce a trecut în finala turneului WTA 250 de la Hamburg de reprezentanta gazdelor, Andrea Petkovic, scor 7-6 (6), 6-4.
La finalul partidei, jucătoarea germană a acceptat înfrângerea și a felicitat-o pe româncă, despre care a spus că știa că joacă un tenis foarte bun. Petkovic a avut și puterea să glumească, spunând că spera ca Gabreila să nu joace la cel mai înalt nivel tocmai în partida de azi.
"Ai avut o săptamână minunată. Chiar ne-am antrenat împreună am văzut-o la antrenamente. i-am spus antrenorului meu . 'Fata asta joacă foarte bine'. Mi-aș fi dorit doar să nu o faci împotriva mea. Asta este, mergem mai departe. mult succes in viitor", a declarat Andrea Petkovic, citată de digisport.ro.

Gabiela Ruse, emoționată după primul trofeu WTA al carierei

Dacă Andrea Petkovic a fost la a 12-a finală WTA a carierei (6 câștigate), românca a fost în premieră într-o astfel de ipostază, astfel că emoțiile au copleșit-o la final, în timpul interviului de pe teren.
"E foarte greu pentru mine să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Andrea, a fost o plăcere pentru mine să joc contra ei în finală. Am urmărit multe meciuri ale ei la televizor, când eram mică. Vreau să le mulțumesc suporterilor români. A însemnat foarte mult pentru mine că m-ați susținut. Antrenorului meu... Nu e ușor să lucreze cu mine, sunt o jucătoare atât de nebună, îi mulțumesc. Sunt foarte fericită, m-am simțit foarte bine încă din prima zi la Hamburg. Am câștigat, așa că sunt foarte fericită. E fantastic că după 20 de ani fără turneu la Hamburg, să fiu prima câștigătoare", a declarat Gabriela Ruse.
Succesul de la Hamburg îi va aduce Gabrielei Ruse un salt uriaș în clasament, dar și un premiu financiar consistent, în valoare de 23.548 de euro.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo