Gabriela Ruse a dus la bun sfârșit o săptămână de vis. Pornind din calificări, românca de 23 de ani a reușit să câștige titlul la turneul WTA 250 de la Hamburg, după ce a trecut în finală cu 7-6 (6), 6-4 de Andrea Petkovic.
Aceasta a fost prima finală de turneu WTA jucată de Gabriela Ruse, dar acest lucru nu s-a văzut pe teren, deși adversara sa era mult mai obișnuită cu astfel de momente. Petkovic avea 11 finale jucate în carieră (6 câștigate) și a reușit în trecut performanțe remarcabile la turneele de Grand Slam, cea mai bună fiind o semifinală jucată la Roland Garros, în 2014.

Gabriela Ruse, extrem de emoționată după victoria de la Hamburg

Hamburg European Open
Gabi Ruse, cel mai bun loc al carierei în clasamentul WTA! Pe ce loc se regăsește Simona Halep
12/07/2021 LA 08:58
Dacă în timpul meciului emoțiile nu au cuprins-o pe Gabriela, acestea au copleșit-o la final, când și-a găsit cu greu cuvintele. Românca a dat dovadă de mult fair-play și a admis că adversara de azi a fost una dintre sportivele care au inspirat-o în copilărie. De asemenea, proaspăta campioană de la Hamburg a stârnit amuzamentul publicului atunci când și-a făcut autocaracterizarea.
"E foarte greu pentru mine să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Andrea, a fost o plăcere pentru mine să joc contra ei în finală. Am urmărit multe meciuri ale ei la televizor, când eram mică. Vreau să le mulțumesc suporterilor români. A însemnat foarte mult pentru mine că m-ați susținut. Antrenorului meu... Nu e ușor să lucreze cu mine, sunt o jucătoare atât de nebună, îi mulțumesc. Sunt foarte fericită, m-am simțit foarte bine încă din prima zi la Hamburg. Am câștigat, așa că sunt foarte fericită. E fantastic că după 20 de ani fără turneu la Hamburg, să fiu prima câștigătoare", a declarat Gabriela Ruse, la finalul jocului, citată de digisport.ro.
Succesul de la Hamburg îi va aduce Gabrielei Ruse un salt uriaș în clasament, dar și un premiu financiar consistent, în valoare de 23.548 de euro.
Hamburg European Open
Simona Halep a felicitat-o pe Gabi Ruse pentru succesul de la Hamburg. Ce mesaj i-a transmis
12/07/2021 LA 06:48
Hamburg European Open
Gabriela Ruse, elogiată de Andrea Petkovic după finala de la Hamburg: "Fata asta joacă foarte bine"
11/07/2021 LA 14:15