Gabriela Ruse (198 WTA) are o săptămână fantastică la Hamburg, acolo de unde a pornit din calificări, iar astăzi s-a calificat în semifinale.
Românca de 23 de ani a trecut în sferturile de finală de mult mai cunoscuta Danielle Collins (48 WTA), semifinalistă la Australian Open în 2019 și sfertfinalistă la Roland Garros în 2020.

Gabriela Ruse, emoționată după calificarea în semifinalele turneului de la Hamburg

Hamburg European Open
Gabi Ruse, cel mai bun loc al carierei în clasamentul WTA! Pe ce loc se regăsește Simona Halep
12/07/2021 LA 08:58
Gabriela s-a impus cu 6-4, 1-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat 2 ore și 37 de minute. La final, românca și-a găsit cu greu cuvintele, fiind copleșită de emoții știind că tocmai a bifat cea mai importantă performanță a carierei, dar a găsit puterea să ofere un scurt interviu, în care a încercat să-i cucerească pe fanii germani, mulțumindu-le în limba lor.
"Am jucat foarte bine. Sunt foarte fericită. Este foarte greu să-mi găsesc cuvintele în acest moment. Vreau doar să-i mulțumesc antrenorului meu, el mă ajută în fiecare zi. De asemenea, vreau să-i mulțumesc familiei, care sunt sigură că m-a susținut de acasă, din fața televizorului. Și vă mulțumesc și vouă, fanilor, pentru că ați venit. Danke Schon!
M-am simțit foarte bine aici la Hamburg, încă din prima zi. Am simțit că acest turneu poate fi foarte bun pentru mine, dar tenisul este complicat, mai ales cel feminin, nu știi niciodată ce se întâmplă. Sper să joc și în finală", a declarat Gabriela Ruse la interviul acordat pe teren, după victoria contra lui Collins.
Pentru un loc în ultimul act, Gabriela se va duela cu învingătoarea partidei Dayana Yastremska - Sara Errani.
Hamburg European Open
Simona Halep a felicitat-o pe Gabi Ruse pentru succesul de la Hamburg. Ce mesaj i-a transmis
12/07/2021 LA 06:48
Hamburg European Open
Gabriela Ruse, elogiată de Andrea Petkovic după finala de la Hamburg: "Fata asta joacă foarte bine"
11/07/2021 LA 14:15