Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Năstase, revoltat de suma cerută de BNR pentru a ceda complexul din Cotroceni

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/09/2022 la 10:47 GMT+3

Pe terenurile ce aprțin de Banca Națională nu s-a mai jucat tenis din 2016, iar BNR este gata să cedeze complexul către Ministerul Tineretului și Sportului. Din 1991 se află complexul din Cotroceni în patrimoniul BNR.

Ilie Năstase

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Complexul de la Cotroceni cu toate terenurile sale a revenit în discuție în aceste zile. În urmă cu 31 de ani, acesta a fost cedat de către Minister către Banca Națională contra sumei de 233.000 de dolari, iar din 2016 nu se mai face sport pe nicunul din terenurile de acolo.
Ilie Năstase amenință cu plângere penală în acest sens, fostul mare campion fiind nemulțumit de situația arenelor BNR. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a hotărât să nu mai acorde aviz de funcționare în 2016, din cauza unor nereguli găsite la aceste arene.
Competițiile oficiale nu au mai funcționat din acel moment, însă situația nu s-a remediat în vreun fel, anunță Gsp.ro. Chiar dacă nu se mai joacă tenis la nivel competițional, angajații băncii se duc să dispute meciuri de relaxare între ei și alte departamente ale instituției, potrivit sursei citate. Arena este una istorică, în contextul în care a găzduit finala Cupei Davis din 1972, pierdută de România în fața SUA, cu 2-3.
Citește și:

Ilie Năstase este revoltat de suma cerută acum de BNR pentru complex

Ilie Năstase consideră că suma cerută de BNR pentru a ceda complexul de terenuri de la Cotroceni este un aberantă. Reprezentanții băncii ar cere 35 de milioane de euro pentru a ceda obiectivul către MTS, o sumă mult peste ceea ce au plătit acum 31 de ani.
Arenele ar fi intrat în posesia băncii după un protocol semnat de Bogdan Niculescu Duvăz și Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României. Complexul a fost cunoscut sub numele de "Progresul" și, pe lângă Arena Centrală, mai cuprinde 11 terenuri de tenis, un teren de fotbal, săli de sport și săli de refacere. Pe lângă toate acestea, se adaugă alte spații cu destinație comercială.
Sumele vehiculate de către fostul lider mondial ATP nu pot fi verificate, însă un lucru rămâne cert. Nu s-a adus nicio îmbunătățire în cei 6 ani de când au fost semnalate probleme, iar Bucureștiul rămâne singura capitală europeană fără o sală polivalentă modernă sau o arenă de tenis la standardele ATP sau WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo